Görükle Hıdırellez Şenliği'nde dilekler tutuldu

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Görükle Hıdırellez Şenliği dostluk ve kardeşliği pekiştirdi. Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma derneği, Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği, Görükle Kadın Dayanışması...

Google Haberlere Abone ol
Görükle Hıdırellez Şenliği'nde dilekler tutuldu

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Görükle Hıdırellez Şenliği dostluk ve kardeşliği pekiştirdi.

Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma derneği, Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği, Görükle Kadın Dayanışması Kalkındırma Kültür Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği büyük ilgi gördü. Yağış nedeniyle Görükle Kapalı Pazar alanında düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Bozbey, yurttaşların özel gününü kutlarken, stantları dolaşarak el emeği ürünlerini sergileyen Görükleli kadınlara başarılar diledi. Bozbey daha sonra halay başı olarak yöresel oyunlara eşlik etti. Başkan Mustafa Bozbey, toplumlar arası kardeşliğin önemine dikkat çekerek, bu yıl Türk-Yunan mübadelesinin 90’ıncı yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Başkan Bozbey, ardından sevgi ve dostluk için dilek tutarak konuşmasını tamamladı.

Her yıl Yunanistan’dan gelerek şenliğe katılan Türk-Yunan Kültür Elçisi Yorgos Koatzeridis de Nilüfer’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Yunanistan’dan getirdiği özel armağanları Bozbey’e takdim etti. Şenlikte Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri de gösteri sundu. Şenliğin finalini de Ünlü Sanatçı Şükriye Tutku ile Serkan Çağrı yaptı.

CİHAN

Yorumlar