Görmez: Yaşananların hiçbirisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmamaktadır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dini ve İslam dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirterek, “Ama şunu bilmenizi isterim ki yaşananların hiçbirisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmamaktadır.”...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Yaşananların hiçbirisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmamaktadır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dini ve İslam dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirterek, “Ama şunu bilmenizi isterim ki yaşananların hiçbirisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmamaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Bursa’da gün içerisinde çeşitli programlara katılacağını dile getiren Görmez, Ramazan ayının kardeşlik duyguları içerisinde yaşanmasını diledi. Görmez, “Ramazan; Bursamıza, ülkemize, alem-i İslam’a ve bütün insanlığa huzur getirsin, barış getirsin, adalet getirsin, kalpler arasına merhamet getirsin.” duasını yaptı.

“HERKES KOMŞUSUNA SAHİP ÇIKSIN”

Bu Ramazan'da, 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman' teması ile Ramazan ayını idrak ettiklerini dile getiren Görmez, şöyle konuştu: “İstiyoruz ki kalabalıklar içerisinde yalnız kalan hiçbir insan kalmasın. Ramazan’ın manevi ikliminde yalnızlığını ortadan kaldırsın. Herkesin yalnızlığına çare olalım. Ayrıca, ülkemize sığınan mülteciler var, sokak çocukları, yetimler, kimsesizler var. İstiyoruz ki Ramazan’ın manevi ikliminde hiç kimse kimsesiz kalmasın. Elbette bu, sadece Ramazan ayında değil, diğer günlerde de bu erdemler üzerinde durmamız lazım. Çünkü Ramazan; sadece oruç ayı değil, bize, aynı zamanda kaybettiğimiz büyük değerlerimizi getiriyor, bize kendimizi yeniden hatırlatıyor, kaybettiğimiz şeyleri yeniden bulduruyor. Zengini ile fakiriyle herkes yanıbaşındaki komşusuna sahip çıksın. Bursa’nın sokaklarında kimse kendini yalnız hissetmesin.”

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden Görmez, Büyükşehir Belediyesi’nin, Balkanlar'da ve Bursa’da kendilerine verdiği destek nedeniyle Recep Altepe’ye teşekkür etti.

“İSLAM DİNİ VE İSLAM DÜNYASI TARİHİN EN ZOR SÜREÇLERİNDEN GEÇİYOR”

İslam dünyasının durumuna dikkat çeken Görmez, şunları dile getirdi: “İslam dini ve İslam dünyası, tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Maalesef komşu ülkelerde dost ve kardeş ülkelerde İslamiyet’tin asla kabul etmediği çok büyük acılar yaşanmaktadır. Ama şunu bilmenizi isterim ki yaşananların hiçbirisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmamaktadır. Yaşananlar daha çok işgallerden, sömürgelerden ve istibdatlardan sonra yaralı bilinçlerin ve ölümcül kimliklerin meydana getirdiği yanlış din anlayışlarından kaynaklanıyor. İnşallah Ramazan, yeniden Müslümanlara kardeş olduklarını hatırlatır ve içinde kıvranan İslam dünyasının, içine girdiği bu zor durumu geride bırakmalarına vesile olur.”

Konuşmaların ardından Recep Altepe, Diyanet İşleri Başkanı’na Bursa’yı simgeleyen kılıç hediye ederken, Mehmet Görmez ise kendisinin kaleme aldığı kitapları Altepe’ye takdim etti.

CİHAN

Yorumlar