Görmez: Yaşananları İslam’ı tasallutu altına almış zalim siyasette arayın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sebeplerini dışarıda değil, insanların kendi nefislerinde aramasını istedi. Görmez, “Herkes bunun sebeplerini dini mübin-i İslam’ı tasallutu altına...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Yaşananları İslam’ı tasallutu altına almış zalim siyasette arayın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sebeplerini dışarıda değil, insanların kendi nefislerinde aramasını istedi. Görmez, “Herkes bunun sebeplerini dini mübin-i İslam’ı tasallutu altına almış zalim siyasetlerde arasın.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Camii’nde Cuma hutbesi verdi. Hutbede konuşan Görmez, Ramazan ayının öneminden söz etti. Gazze’ye yönelik son günlerde artan saldırılara da değinen Görmez, şunları söyledi: “Bu gece her birimiz barış içerisinde huzur içerisinde çocuklarımızla sahurun bereketli sofrasına oturduğumuzda Gazzeli kardeşlerimizin başına bombalar yağıyordu. Biz Allah’ın güzel nimetleri ile sahur ve iftarlarımızı yaparken dünyanın muhtelif yerlerinde bombalarla silahlarla iftar ve sahurlarını yapan kardeşlerimiz vardı. Elbette bunların sebeplerini dışarıda aramak beyhude. Bunların sebepleri bizde. Bugün İslam dünyasında meydana gelen hadiseler katliamlar cami bombalamaları intihar saldırıları kardeş kavgaları Allahuekber diyerek bir kişinin kardeşini katletmesi Lailahe illallah diyerek bir başkasının can vermesi aman Allah’ım ne büyük felaket ne büyük vahşettir. Çağdaş dünya bu vahşetin sebeplerini bulmakta zorlanıyor. Hiç kimse bunların sebeplerini İslam’ın mesajlarında arayamaz. Aradığını bulamaz. Hiç kimse bunların sebeplerini asrı saadette Hz. Osman’ın katli ile başlayan fitne dönemlerinde aramasın. Herkes bunların sebeplerini nefsinde arasın. Herkes bunun sebeplerini dini mübin-i İslam’ı tasallutu altına almış zalim siyasetlerde arasın. Bütün bunlar işgallerin zulümlerin gölgesinde yaralanmış bilinçlerin ölümcül kimliklerin intikam duygusunu din ve mezhep altında insanlığa göstermesinden kaynaklanıyor.”

Hutbenin ardından Görmez, Sultanahmet Camii'ni ve avlusunu dolduran cemaate Cuma namazını kıldırdı.

CİHAN

Yorumlar