Görmez: Partiye, ideolojiye aidiyet, en büyük kimliği istila etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “Bir gruba aidiyet; mezhebe, meşrebe cemaate, partiye ideolojiye aidiyet, en büyük kimliği istila ettiğini görüyoruz.” dedi. Vuslat Platformu'nun Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Partiye, ideolojiye aidiyet, en büyük kimliği istila etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “Bir gruba aidiyet; mezhebe, meşrebe cemaate, partiye ideolojiye aidiyet, en büyük kimliği istila ettiğini görüyoruz.” dedi.

Vuslat Platformu'nun Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlediği 'Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim' konulu sempozyum, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katıldığı kapanış oturumuyla sona erdi. 3 gün süren sempozyumun kapanışında salonu dolduran katılımcılara seslenen Görmez, “Bir gruba aidiyet; mezhebe, meşrebe, cemaate, partiye, ideolojiye aidiyet, en büyük kimliği istila ettiğini görüyoruz. Bu aidiyetleri küçük olarak adlandırmam lütfen yanlış anlaşılmasın. Küçümsediğim anlamına gelmesin, sadece bütün varlığı ve kainatı bir bütün olarak ele aldım. O en üst kimlik olarak İslam kimliği, diğerlerinin her birinin kendine özgü değerleri vardır. Ama ayetleri yoktur.” diye konuştu.

Bunların, insanları istila etmesine, Müslüman kimliğini istila etmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Görmez, şöyle dedi: "Küçük mensubiyetlerin her biri bir üst kimliğe dönüştüğü zaman orada büyük kimliği istila ettiği zaman, gerçekten insanlığın içine girebileceği en büyük sıkıntılardır. Buraya kadar konuşmaların bir genelleme içerdiğinin farkındayım. Bugün gücün ve iktidarın meşruiyet kaynağı olarak kullanıldığı, bütün ilahi dinler, bütün kralların despot rejiminin meşruiyet olarak istismar edildiğini, bunu hepimiz biliyoruz. Pazarda patlıcanını satamayan adam Hz. Peygambere (sas) hadis isnat ederek patlıcanını satmaya çalışır.”

CİHAN

Yorumlar