Görmez: Müslümanlar birbirine karşı şefkatsiz ve acımasız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili’nin insana bağışlayıcılık ve özgürlük olarak adlandırılan Teberra ve Tevella vasıflarını kazandırdığını belirterek, “Ancak İslam dünyasına baktığımızda Müslümanların...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Müslümanlar birbirine karşı şefkatsiz ve acımasız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili’nin insana bağışlayıcılık ve özgürlük olarak adlandırılan Teberra ve Tevella vasıflarını kazandırdığını belirterek, “Ancak İslam dünyasına baktığımızda Müslümanların bunlardan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Teberra’yı kaybettik, Tevella’yı kaybettik. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz ve acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz.” dedi.

Berat Kandili nedeniyle Adana Sabancı Camii’nde düzenlenen kandil programına katılan Prof. Dr. Görmez, akşam namazını kıldırdıktan sonra cemaate seslendi. Görmez’in konuşması TRT vasıtasıyla ekranlardan tüm Türkiye’ye yayınlandı. Konuşmasına Beraat Kandili’nin insana kazandırdığı vasıfların Teberra ve Tevella olarak adlandırılan bağışlaycılık ve özgürlük olduğunu anlatan Görmez, günümüzde Müslümanların bu iki vasıftan çok uzak kalmalarından yakındı. Müminlerin karıncayı bile incitemeyeceğini ifade eden Görmez, “Ama etrafımıza baktığımızda, İslam dünyasına baktığımızda Müslümanlar'ın bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Suriye'de, Irak'ta Müslümanlar birbirini katlediyor, neden? Çünkü Teberra'yı kaybettik, çünkü Tevella'yı kaybettik. Çünkü Allah'a dost olmaktan uzaklaştık. Bu vesileyle Berat Gecesi'nde milletçe dua edeceğiz. Musul'da beraatini bekleyen kardeşlerimize Beraat Gecesi'nde Yüce Rabbimiz, sıhhat, afiyet içerisinde çocuklarına dönmeyi nasip etsin inşallah. Dualarımız onlarla. Yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak." ifadelerini kullandı.

İnsanları arzularından ve tutkularından arınmaya davet eden Görmez, “Kandiller bize, insanlara her türlü kötülükten, şerden, zulüm ve haksızlıklardan uzak durmayı öğretir. Af dileyen insanın affedici, bağışlanma isteyen insanın da bağışlayıcı olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Programda Kur’an tilavetinde bulunulurken, mevliti şerif de okutuldu. İlahi ekibi tarafından da ilahi ve kasideler seslendirildi. Programa Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Camiye giremeyenler ise bahçeye kurulan dev ekrandan programı takip etti.

CİHAN

Yorumlar