Görmez: Bölgemizde yaşananlara hiçbir mü'min vicdan sessiz kalamaz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, başta Irak, Suriye ve Filistin olmak üzere birçok İslam coğrafyasında yaşananlara hiçbir mü'min vicdanın sessiz kalamayacağını söyledi.Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Dünya İslam Bilginleri...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Bölgemizde yaşananlara hiçbir mü'min vicdan sessiz kalamaz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, başta Irak, Suriye ve Filistin olmak üzere birçok İslam coğrafyasında yaşananlara hiçbir mü'min vicdanın sessiz kalamayacağını söyledi.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nda konuşan Mehmet Görmez, İslam coğrafyasında yaşanan acılara değindi. Görmez, “Son yıllardaki hemen hemen tüm Ramazanları acıyla, ıstırapla, kanla göz yaşıyla idrak etmeye başladık. Bu Ramazanda da başka Irak, Suriye ve Filistin olmak üzere İslam dünyasının çeşitli bölgelerinden yüreğimizi burkan, iftarlarımızı zehir eden, orucun manevi ikliminin getirdiği sevinci daha kalbimize değmeden alıp götüren, dilimizle söylemenin bile içimizi kasıp kavurduğu çok acı hadiseler yaşıyoruz. Bugün bölgemizde yaşananlara hiçbir mü'min vicdan sessiz kalamaz ve kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer bizler bu ve benzeri toplantılardan sonuç alamaz, Müslümanların bir birlerine saldırmalarını engelleyemez, çatışmalara ve ölümlere son veremezsek parçalanmış İslam dünyasından güç devşirenler yıllardır bir açık hapishaneye çevirdikleri Gazze’ye saldırır ve nice masum çocukların, kadınların ve yaşlıların üzerlerine bombalar yağdırmaya devam ederler.”

CİHAN

Yorumlar