Görme engelliler özel bir eğitimle bilgisayar teknolojisini öğrenecek

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi’nin 'Gençler ve Görmeyen Gözler Bilgisayar Teknolojisiyle Buluşuyor' projesi hayata geçiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelliler özel bir eğitimle bilgisayar teknolojisini öğrenecek

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi’nin 'Gençler ve Görmeyen Gözler Bilgisayar Teknolojisiyle Buluşuyor' projesi hayata geçiriliyor. Proje sayesinde görme engelliler, özel bir program aracılığıyla bilgisayar kullanmayı öğrenerek, bu sayede iş müracaatında bulunabilecek.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen 76 bin liralık bütçeli projenin amacı; engellilerin eğitim ve bilgiye erişim eşitsizliğini ortadan kaldırarak, iş gücü piyasasında nitelikli personel açığının kapatılmasına katkıda bulunmak, gençlerin ve engellilerin istihdam edilebilirliğine katkı sağlamak.

TÜTEV Başkanı Emin Köse, proje kapsamında 25 engelliye eğitim verileceğini söyledi. Köse, “Projemizin uygulanmasıyla genel olarak Afyonkarahisar’da görme engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilme imkanlarının artırılması ve işletmelerin talepleriyle uyumlu bilgi teknolojilerinin iş gücü piyasasına yeni çıkacak üniversite öğrencileri ve 15-24 yaş arası diğer gençlere öğretilmesine yönelik eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesine katkı sağlanacaktır.” dedi.

Köse, bu kapsamda, Afyonkarahisar'da görme engellilerin bilgisayar eğitimi alabilecekleri ve üniversite öğrencilerinin ve 15-24 yaş arası diğer gençlerin, piyasanın ihtiyaç duyduğu yazılımları öğrenebileceği bir eğitim merkezi oluşturulduğunu belirtti. Köse, “Görme engelli vatandaşlara Word, Excel, Powerpoint programları ve 10 öğrenciye AutoCAD ve 10 öğrenciye ise üç boyutlu çizim programı olmak üzere toplam 25 kişiye eğitim verilerek sertifika verilecektir. Görsel ve yazılı medyada yer alan haberler ve görünürlük faaliyetleri ile birlikte toplumdaki engelli bireyler ile genç ve kalifiye eleman konusunda toplumsal farkındalık oluşturulacaktır.” diye konuştu.

Emin Köse, projenin engelli istihdamına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, ayrıca mühendislik bölümlerinde öğrenimine devam eden gençlerin istihdamına katkı sağlayacaklarını anlattı. Köse, “Ülkemizde her iki alanda da daha çok çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Üniversitelerden mezun olan gençlerimizin mesleklerini icra edebilmeleri için sürekli yenilenen teknolojiye hakim olmaları, meslekleri ile ilgili ihtiyaç duyulan alanlarda kendilerini geliştirmeleri önemli avantajlar sağlamaktadır. Burada da bu gençlerimize mesleki bilgi ve becerilerini artıracak, istihdam edilmelerinde onları avantajlı hale getirecek eğitimlerin ücretsiz olarak temin edildiğini görüyoruz ve bu açıdan projeyi ilimiz açısından da önemli buluyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar