Görme engelli Çakır: Herkes O'nu okuyor yarışmasına 3 ayda hazırlandım

Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına İnegöl’de göreme engelli Selim Çakır da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli Çakır: Herkes O'nu okuyor yarışmasına 3 ayda hazırlandım

Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına İnegöl’de göreme engelli Selim Çakır da katıldı. Bu yarışma katılmamın en büyük nedeni Efendimizi daha iyi anlamak ve tanımak olduğunu söyleyen ama Çakır, hazırlığının 3 ay sürdüğünü aktardı.

Yarışmaya katılmasının yakın bir arkadaşının tasfiyesi sayesinde olduğunu belirten göreme engelli Selim Çakır, "Sınava çalışırken eşimin ve çocuğumun bana sınava gireceğim Sonsuz Nur kitabını okuması ve Peygamber Yolu Derneği'nin bizler için hazırladığı DVD’leri temin edip çalışmanın yanında TV programlarında çıkan Efendimizi anlatan programları dinleyerek, üç ay boyunca sıkı bir şekilde sınav için hazırlandım ve bunu başardığım içinde çok mutluyum" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesin Efendimiz(sas)ile ilgili kitabı okuyarak sınava katılan 65 yaşında Mustafa Salim ise okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığını Efendimiz'in hayatını konu alan bir yarışmada yarıştığı için çok mutlu olduğunu ve emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Peygamber Yolu Derneği yetkilisi İsmail Göbül ise şu ana kadar 14 bin 387 kişinin başvurduğunu ve sınavların 31 Mart 13 Nisan arası 7 merkezde ve 30 seans olarak yaptıklarını, sınav merkezi yetmediği için Mehter Düğün Salonu'nu da kiralayarak sınavlarda kullandıklarını söyledi. İsmail Göbül, halkın Efendimize olan ilgisinden dolayı çok memnun olduklarını ve yarışmada dereceye girenlere Mayıs ayının ilk haftası yapılacak olan törenle ödüllerinin verileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar