Görme engelli Bolat'a bilgisayar hediye edildi

Beyaz Lale Engelliller, Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği, görme engelli öğrenciye dizüstü bilsayar hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli Bolat'a bilgisayar hediye edildi

Beyaz Lale Engelliller, Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği, görme engelli öğrenciye dizüstü bilsayar hediye etti. Turizmci Mahmut Çetin'in temin ettiği bilgisayarı Beyaz Lale Engelliler Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği Başkanı Beyhan Mekteplioğlu tarafından görme engelli Eray Bolat'a teslim etti.

Dernek Başkanı Mekteplioğlu, yaptığı açıklamada, yeni kurmuş oldukları derneklerinin hedefinin engelliler, yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerini tespit edip her türlü problem ve ihtiyaçlarını gidermek, yardım sever kurum ve kuruluşlarla irtibat kurarak yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Bir nevi köprü görevi yaparak yararlı olmaya çalışacaklarını anlatan Mekteplioğlu, bu doğrultuda hizmetlerine bir hafta önce yaptıkları tanıtım toplantısıyla başladıklarını söyledi. Mekteplioğlu, "Turizmci Mahmut Çetin Bey'in derneğimize göndermiş olduğu bilgisayarı, görme engelli Eray Bolat kardeşimizi derneğimize davet ederek kendisine teslim ettik. Bilgisayarı kullanabilmesi için, özel programa ihtiyaç varmış, onunla da ilgili çalışmamızı yapıyoruz. Eray kardeşimizin bilgisayar kullanmasını sağlayarak gören gözü olmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Görme engelli Bolat da bilgisayarı teslim aldıktan sonra dernek yetkililerine ve turizmci Çetin'e teşekkür etti. Bolat, ablası Hanife'nin de kendisi gibi görme engelli olduğunu söyledi. Bolat, "Görme engelli olan Hanife isminde bir de ablam var. Görme engelli olmamız yaşamamıza engel değil, biz hayatımızı bir şekilde devam ettiriyoruz. Ama bize temin edilen bu bilgisayar bir nevi bizim gözümüz olacak. Bu bilgisayarı temin edenlere teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar