Görme engelli, bisikletiyle trafik kazalarına dikkat çekiyor

Trafik kazalarına dikkat çekmek için Manisa'dan bisikletle yola çıkan Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü görme engelli Namık Tuncel, Çanakkale'ye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli, bisikletiyle trafik kazalarına dikkat çekiyor

Trafik kazalarına dikkat çekmek için Manisa'dan bisikletle yola çıkan Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü görme engelli Namık Tuncel, Çanakkale'ye ulaştı. Tuncel, sürücülerin daha dikkatli olması için Ankara'ya kadar gidecek.

Türkiye'deki engelli sayısının hızla artması ve buna sebep olan trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya kadar pedal çevirecek olan Tuncel, yolculuğuna başladığı bedensel engelli Gökay Boztur'un rahatsızlanması sebebiyle arkadaşı Hüseyin Keser'le devam ediyor. Çanakkale'de ilk olarak İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu'yu makamında ziyaret ederek bilgi veren Tuncel, 10 gün olarak planladığı bisiklet yolculuğunun hava şartları sebebiyle 15-20 günü bulacağını söyledi. Engelli olarak hayatı sürdürmenin ne demek olduğunu farklı alanlarda anlattığını, hayatlarının bundan sonrasını engelli olarak devam ettirmemeleri için uyarılarda bulunduğunu aktardı. Namık Tuncel, "Manisa'dan yola çıkarak, İzmir üzerinden Ankara'ya gitmek istiyorum. Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerini aştık, bugün Çanakkale'deyiz. Bu konuyla ilgili yaklaşık üç yıldır çeşitli çalışmalar yapıyorum. Gerek okullarda gerekse çeşitli platformlarda bu konuyu insanlara anlatıyorum. Alkol ve sigaranın zararlarını, bununla birlikte trafik kazalarını ve trafik kazalarının sonucunda engelli olmanın ne olduğunu paylaşıyorum. Engelli olarak hayatı sürdürmenin ne demek olduğunu, farklı alanlarda anlatıyorum. Bu konuya dikkat çekmek için refakatçi arkadaşımla birlikte yola çıktık ve gidiyoruz. Yolculuğumu tamamladığımda Ankara'da önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gidip engellilerin engelli olmalarındaki en büyük etken trafik kazaları olduğunu tespit ettiğimizi anlatacağız. Güzergâhtaki 28 ilçe ve yedi ilde yetkililere bu durumu anlatarak yoluma devam edeceğim." diye konuştu. Tuncel, Çanakkale'deki ziyaretlerinin ardından Bandırma'ya hareket edecek. CİHAN

Yorumlar