Görme engelli 3 kardeş tedavi için destek bekliyor

Kahramanmaraş’ta, doğuştan görme engelli 3 kardeş güneş ışığına hasret yaşıyor. Anneleriyle zamanın büyük bir bölümünü evde geçiren Abdulbaki (13), Bilal (5) ve Yusuf Ardıç (3) kardeşlerden ikisi, ayrıca fiziksel engeli olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli 3 kardeş tedavi için destek bekliyor

Kahramanmaraş’ta, doğuştan görme engelli 3 kardeş güneş ışığına hasret yaşıyor. Anneleriyle zamanın büyük bir bölümünü evde geçiren Abdulbaki (13), Bilal (5) ve Yusuf Ardıç (3) kardeşlerden ikisi, ayrıca fiziksel engeli olduğu için yürüyemiyor ve konuşamıyor. Tedavi için tüm doktorlara gittiklerini ancak bir sonuç elde edemediklerini yaşlı gözlerle ifade eden anne Emine Ardıç, devlet büyüklerinden daha iyi imkânlarla çocuklarının tedavi edilmesini istedi.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Erkenez Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Yaşar (38) ve Emine Ardıç (32) çifti, her doğumdan sonra aldıkları haber karşısında yıkıldı. Ardıç ailesi, çocukların ömür boyu göremeyecek olmasına üzülse de her şeye rağmen hayatta olan çocukları için şükrediyor. Anne Emine Ardıç, 13 yıldır durumlarının zor olmasına rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını belirtti. En büyük oğlu Abdulbaki ve en küçük oğlu Yusuf’un aynı zamanda fiziksel özürlü olduğunu söyleyen Ardıç, “Doğumdan sonra oğullarımın görme özürlü oldukları ortaya çıktı, çocukların bakımı çok zor, yalnız bırakmıyorum.” dedi.

En büyük hayalinin çocuklarının gözlerinin açıldığını görmek olduğunu söyleyen Ardıç, “Doğumdan bir hafta sonra görmediklerinin farkına vardık. Gözlerini hareket ettiremiyorlardı. İlk Abdulbaki oldu, Bilal'de her türlü tahlili yaptırdık, doktorlar Bilal’in doğumundan önce genetik olduğu için görme engelli olabileceğini söylediler. Hamilelikte her türlü tahlil yapıldı ama yine de böyle oldu. Hep yanlarındayım, yalnız bırakamıyoruz. Bensiz yemek yiyemiyor, yürüyemiyorlar, her an bakıma muhtaçlar. Bazen 3’ü bir hasta oluyor, o zaman yetişmek çok zor oluyor. Ama yine de halimize şükrediyoruz. Belki daha kötü olabilirdi, yatağa mahkûm olabilirlerdi. Eğitimlerine yeni başladılar, inşallah büyüyünce iyi bir eğitim almalarını istiyorum.” diye konuştu.

Baba Yaşar Ardıç ise gazete dağıtımı yaparak evin geçimini sağladığını aktardı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını gerektiği gibi muayene ettiremediğini kaydeden Ardıç, şöyle konuştu: “Akraba evliliği sonucu genetik olarak çocukların 3’ü de görme özürlü, doğuştan görme engelliler. Abdulbaki’nin fiziksel sorunları da var. Konuşamıyor, kendi kendine yürüyemiyor. Abdulbaki ve Yusuf rehabilitasyon merkezine gitmeye başladı, Bilal de gelecek yıl görme engelliler okuluna gidecek. Doktorlara gidiyoruz, yapacak bir şey olmadığını söylüyorlar. Bugüne kadar Kahramanmaraş’ta tüm doktorlara gittik, bir sonuç elde edemedik. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle büyük şehirlerdeki doktorlara da gidemiyoruz.”

CİHAN

Yorumlar