Görgü tanıkları Bakırköy’deki saldırıyı anlattı

Bakırköy’de, eski ANAP Milletvekili Adnan Yıldız’a yönelik silahlı saldırıya tanık olan vatandaşlar olayı anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Görgü tanıkları Bakırköy’deki saldırıyı anlattı

Bakırköy’de, eski ANAP Milletvekili Adnan Yıldız’a yönelik silahlı saldırıya tanık olan vatandaşlar olayı anlattı. Bir görgü tanığı, çatışmayı evinin camından gördüğünü söyledi. Yıldız’ın bir tanıdığı ise daha önce de benzeri bir saldırı yaşandığını belirtti.

Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokak’ta meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Döviz bürosu işleten Adnan Yıldız, kızı Betül Yıldız ile evinden çıkarak otomobiline bindi. Bu sırada söz konusu adrese gelen motosikletli 2 kişi Adnan Yıldız’a silahlı saldırıda bulundu. Silah sesleri üzerine evinden inan Adnan Yıldız’ın eşi Firuze Yıldız da saldırganların hedefi oldu. Olayda Betül Yıldız, Firuze Yıldız ve bir saldırgan hayatını kaybetti. Adnan Yıldız ve saldırganlardan biri yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Silahlı saldırıya tanık olanlar yaşananları anlattı. Silah sesleri duyduğunu ve ev yıktıklarını zannettiğini söyleyen bir kadın, “Evimden inince olayı öğrendim. Uzun süre silah sesleri devam etti.” dedi.

Başka bir görgü tanığı ise, “Silah sesleri üzerine camdan bakınca çatışmayı gördüm. Birbirlerine ateş ediyorlardı. Aşağı indiğimde bir genç kız, bir yaşlı kadın ve 20 yaşlarında bir genç ölmüştü. Bir tane de yaralı gördüm.” şeklinde konuştu.

Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Yılmaz Ufuk da, “Adnan Bey’e saldırı olmuş. Kızı ve eşi hayatını kaybetti. Adnan Bey yaralı. Bir de saldırgan ölmüş.” ifadelerini kullandı.

Adnan Yıldız’ın bir tanıdığı ise daha önce de para istediklerini ve benzeri bir saldırı yaşandığını söyledi.

Bu arada, saldırganların olayı planladığı, sabah saatlerinde söz konusu adrese gelerek sokaktaki anaokuluna öğrenci getiren velileri uzaklaşmaları konusunda uyardığı iddia edildi. Ayrıca, anaokulunun güvenlik kamerasını da etkisiz hale getirdikleri belirtildi.


CİHAN

Yorumlar