Görevlerini tamamlayan engelli askerler terhis oldu

Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşunun 175. Yılı kutlamaları kapsamında Alemdağ Jandarma KomandoTabur Komutanlığı’nda 204 engelli vatandaş, bir günlüğüne askere alındı. Kısa bir eğitimin ardından engelli askerler yemin etti....

Google Haberlere Abone ol
Görevlerini tamamlayan engelli askerler terhis oldu

Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşunun 175. Yılı kutlamaları kapsamında Alemdağ Jandarma KomandoTabur Komutanlığı’nda 204 engelli vatandaş, bir günlüğüne askere alındı. Kısa bir eğitimin ardından engelli askerler yemin etti. Geçiş töreninden sonra da askerlere terhis belgeleri verildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği program kapsamında, engelli askerler sabah saatlerinde Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na geldi. Aileleri de genç askerleri yalnız bırakmadı. İlk önce askeri üniformaları giyen gençler, eğitim alanında silah ve araç eğitimi aldı. Engelli askerlerin yanına refakat için bir de er verildi. Erler, tekmil vermeyi, uygun adım yürümeyi ve selamı öğretti. Öğle yemeğinden sonra ise yemin töreni yapılacak alana geçildi. Burada ilk önce engellilerden oluşan Mehter grubu marşlar söyledi. Daha sonra da yemin töreni yapıldı. Türk Bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin eden askerler, aileleri ile fotoğraf çekildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, bir konuşma yaparak askerliğin önemine değindi. Engelli askerler adına ise Abdullah Coşkun konuştu. Coşkun, kendilerine verilen bu imkandan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Engelli vatandaşların dışlanmamasını isteyen Coşkun, bir günlük de olsa asker olmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, birliğe ilk gelen 10 askerin terhis belgesini ve ödüllerini verdi. Mutlu, engelli askerleri tebrik edip onlarla fotoğraf çektirdi. Terhis belgelerinin ardından geçiş töreni yapıldı. Askeri bando eşliğinde yapılan geçiş töreni ailelerden büyük alkış aldı.

Bir günlük askerliklerini tamamlayan engelli gençler, unutamayacakları bir gün geçirdiklerini vurguladı. Aileleri de yaşadıkları mutluluğun çok büyük olduğunu, çocuklarını asker olarak görmekten gurur duyduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar