'Görevden alınan polislere fakirin hakkını savundukları için minnettarız'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan polis müdürlerine partisi ve ülke adına teşekkür ettiğini belirterek, "Görevlerini yerine getirdiler.

Google Haberlere Abone ol
'Görevden alınan polislere fakirin hakkını savundukları için minnettarız'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan polis müdürlerine partisi ve ülke adına teşekkür ettiğini belirterek, "Görevlerini yerine getirdiler. Belki mağdur olacaklar, belki başka bir yere atanacaklar, belki tenzili rütbeye uğrayacaklar ama yetimin hakkını, fakirin fukaranın hakkını, bu ülkenin hakkını savundukları için herkes kendilerine minnet duyacak." şeklinde konuştu. Şeker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirip, hatta devlet bankalarının bütün ilişkilerinin ortaya çıkartması gerektiğini de vurguladı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, operasyonla ilgili iktidarın polis müdülerini görevden alarak yargıya müdahale ettiğini ifade etti. Türkiye’de hukukun zor işlediğine dikkat çeken Şeker, "Türkiye’de bir takım insanlar korunuyor, bir takım insanlar kollanıyor, anormal derecede zengin oluyor. Hiç vergi vermiyorlar. Bunun içinde gemi sahibi olanlar, para sahibi olanlar, güç sahibi olan insanlar var. 3 tane bakanın oğlunun olması, bakanın isminin olması çok kötü bir şey. Çok hızlı bir şekilde, bu bakanların görevinden istifa etmesi lazım. Soruşturmanın selameti açısından, bu çok önemli." diye konuştu.

Ortada ciddi bir yolsuzluk varken operasyonu gerçekleştirilen polislerin üstlerine bilgi vermemesinin tartışılmasını çok komik bulduğunu dile getiren Şeker, "Televizyondaki tartışmalar çok komik geliyor. İzin aldılar mı, almadılar mı, valinin haberi var mıydı, emniyet müdürünün haberi var mıydı, İçişleri Bakanı’nın haberi var mıydı? Arkadaşlar ortalıkta bir yolsuzluk var. Bunu tartışmamız lazım. Bir bakanın oğlunun evinde para sayma makinesi çıkıyor, kasalar çıkıyor, bir genel müdürün evinde ayakkabı kutularının içinde 4,5 milyon dolar para çıkıyor. Bunları kimse tartışmıyor. Tartışılacak konu bunlar. İzin almış almamış, eksik yapmış yapmamış, işin burasında olmamak lazım. Asıl işin merkezinde yolsuzluk var. Bu yolsuzluğu yapan kim? Efendim Emniyet Müdürü bu işi yaparken amirine bildirmemiş. Bildirse ne olacaktı? Üstünü kapatacaklardı. Ya da bir bakanın haberi olsaydı oğluna operasyon yaptırır mıydı? Hukuk devletinde bunların yeri de yok." açıklamalarına yer verdi.

GÖREVDEN ALINMALAR HIRSIZLIĞIN ÜSTÜNÜ KAPATMA YÖNTEMİDİR

Görevden alınan polislere herkesin minnet duyacağını vurgulayan Şeker, "Bu arkadaşlarımız bu görevleri yapmışlar. Tebrik etmek lazım. Görevlerini yerine getirmişler. Ama ne yaptılar, bu arkadaşları görevlerinden aldılar. Tarih hırsızları hiçbir zaman unutmaz, yargılar. Görevden alınan bu arkadaşlara partim adına, ülkem adına çok teşekkür ederim. Görevlerini yerine getirdiler. Belki mağdur olacaklar, belki başka bir yere atanacaklar, belki tenzili rütbeye uğrayacaklar ama yetimin hakkını, fakirin fukaranın hakkını, bu ülkenin hakkını savundukları için herkes kendilerine minnet duyacak." şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü ve şube müdürünün görevden alınması hırsızlığın üstünü kapatma yöntemidir diyen Şeker, "Bir Başbakan şeffaf olmak zorundadır. Hırsızlık, yolsuzluk varsa bunları ortaya çıkarma durumundadır. Başbakanın çok acil bu bakanları görevden alıp soruşturmanın selameti için savcılığın olayı sonlandırana kadar beklemesi gerekiyordu. Siz bu yolsuzlukları ortadan kaldırmak için geldiniz, hortumları keseceğiz diye geldiniz. Hortumları kesip başkalarının tarlalarına akıtmışsınız. CHP olarak bu arkadaşlarımızı takip edeceğiz. Oların da savunucusu olacağız." diye konuştu.

Gezi Parkı eylemlerinde polisi kahraman gösteren hükümetin şimdi ise polisi ihanetle suçladığına dikkat çeken Şeker şunları kaydetti: "Gezi Parkı eylemlerinde talimat vereceksiniz, bu adamların gözünü çıkartın, öldürün diyeceksiniz, alkışlayacaksınız. Gezi parkı olaylarından sonra polis yolsuzlukları ortaya çıkardığında tu kaka olacak. Demokrasilerde bu olmaz. Yarın bir gün bu bakanlar, bu yolsuzluğa bulaşmış bürokratlar tutuklanacaklar ve cezaevlerine girecekler. Biz yine hukuku savunacağız. Dün polisleri kahraman ilan eden, onlara maaş veren iktidar gitti, bütün bu işleri yapan polisler yanlış polis oldu. Böyle bir şey olur mu?"

GÖREVİNİ YAPANLAR CEMAATÇİ DENİLEREK YAFTALANIYOR

Operasyona komplo diyenlere sert çıkışan Şeker, "Ya kim yapacak size bu komployu. Ortada bir para var. 4,5 milyon dolar adamın evinde çıkıyor. Elde bilgeler, belgeler var. Ne komplosu arkadaşlar. Bir hırsızlık var ya." dedi. Görevini yapan polislere cemaatçi diyerek yafta yapıştırıldığını söyleyen CHP Milletvekili, "Burada görevini yapan insanlar var. Neci olduğu önemli değil. Görevini yapan insanlara siz başka yafta yapıştırmaya çalışıyorsunuz. Ortada bir hırsızlık var mı? Var. Olayı ortaya çıkarmaya çalışan polis, savcı var mı? O da var. Peki neyi tartışıyoruz. Bu soruşturmayı yapan Emniyetçiler ya da savcılar MHP’li olsa ne değişecek, AK Partili olsa ne değişecek, bir başka partili olsa ne değişecek. Önemli olan doğrular. Bu maalesef iktidarın topu taca atma girişimi. Buna kimseyi inandıramazlar. O polisler doğru yaptıysa aldığı maaş anasının ak sütü gibi helal olsun." diye konuştu. Bu olayın Avrupa’da yaşanması durumunda Bakanların direk istifa edeceğini belirten Şeker, hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dahi istifa etmesi gerektiğinin altını çizdi.
CİHAN

Yorumlar