Görevden alınan Emniyet Müdürü: Milletin bekasından başka bir rüyam olmadı

Görevden alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, 25 yıllık görevi boyunca milletin bekasından başka bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Görevden alınan Emniyet Müdürü: Milletin bekasından başka bir rüyam olmadı

Görevden alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, 25 yıllık görevi boyunca milletin bekasından başka bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Likoğlu, “25 yıllık mesleki hayatımda hep milletim ve ülkemin menfaati için çalıştım. Bunun dışında başka bir şey rüyama bile girmedi. Bundan sonra da bundan başka bir düşüncem olamaz. Bu süreçtir, önemli olan milletin bekasıdır.” dedi.

Son kararname ile merkeze alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, kısa sürede kentten ayrılmak zorunda olduğu için toplu vedalaşma töreni düzenledi. Likoğlu, Polisevi'nde kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlarla vedalaştı. Emniyet Müdür Yardımcısı Alparslan Hersanlıoğlu, Şanlıurfa Emniyeti'ndeki 2 yıl 3 aylık Likoğlu dönemindeki gelişmeleri aktardı. MOBESE altyapısının bitirildiğini, polis araçlarında yüzde 300’lük artışın sağlandığını aktaran Hersanlıoğlu’nun duygulandığı görüldü. STK temsilcileri de kısa birer konuşma yaptı. İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Likoğlu’nu herkese eşit mesafede davranması ile taktir ettiğini belirtirken, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Likoğlu ile birlikte kentin daha güvenilir hale geldiğini ifade etti. Bu güven ortamının yatırımları da tetiklediğini aktaran Ertekin, ansızın gelen görev değişikliğine de anlam veremediklerinin altını çizdi.

Daha sonra helalleşmek için Polisevi'ne gelen vatandaşlara seslenen Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, merkeze alınmasını sürpriz olarak karşıladığını söyledi. Görev süresince Şanlıurfalıların ciddi desteği ile karşılaştığını kaydeden Likoğlu, bu destek sayesinde önemli işler yaptığını anlattı. Atama kararını beklemediğini dile getiren Likoğlu, “Devletin bir kararıdır. Saygı duyuyoruz. İşin doğrusu böyle bir atama beklemiyordum, sürpriz oldu. Görevimi anlım açık, vicdanım, gönlüm rahat bir şekilde teslim ettim.” dedi.

25 yıllık meslek hayatı boyunca milletin bekası için çalıştığının altını çizen Likoğlu, “Bu bir süreç, böyle bir dönem, insanlar belli bir yere gelir. Ama önemli olan milletimizin, memleketimizin bekası. 25 yıllık görevim boyunca aynı tempo, anlayışla ve aynı heyecanla çalıştım. Önemli olan devletin, milletin bekası için hizmet yapabilmek. İnsanların bir yerde kısmeti bitmişse oradan ayrılmak gerekir. Meslek hayatım boyunca milletin menfaati için çalıştım. Hiçbir başka olumsuzluk rüyalarıma dahi girmedi. Hep o istikamette oldum. Bundan sonra da o istikamette olacağım. Son nefesime kadar bu ülkenin, milletin geleceği için çırpınacağım.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Likoğlu, gelenlerle tek tek tokalaştı, helallik istedi. CİHAN

Yorumlar