Görev şehidi emniyet müdür yardımcısına son görev

Edirne’de yönettiği bir operasyon sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'a (54) son görev yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Görev şehidi emniyet müdür yardımcısına son görev

Edirne’de yönettiği bir operasyon sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'a (54) son görev yapıldı.

Pazar gecesi Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak’ta bulunan bir eve ateş edildiği ihbarı üzerine olay yerine giden gece ekiplerinden görevli polis memuru Özcan Karakaşoğlu ve Mehmet Ali Uzun, saldırgan Ö.Ç.’nin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateş sonucu polis memurları bacaklarından yaralanırken saldırgan şahıs arkadaşı H.S. ile birlikte olay yerinden kaçmayı başardı. Bir eve saldıran ve iki polis memurunun yaralayan şahısların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Yaralı polis memurları ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın yönettiği operasyonda saldırıyı yapan Ö.Ç. ve yanında bulunan arkadaşı H.S.’nin kaldığı ev tespit edildi. Ertan Nezihi Turan’ın başında bulunduğu ekip, şahısların aldığı S.İ. isimli bayanın evine operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda şahıslar kaldığı evde gözaltına alındığı sırada Emniyet Müdür Yardımcısı kalp krizi geçirdi.
Tansiyon ilacı aldığı öğrenilen Turan, kaldırıldığı Edirne Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nü yasa boğan olayın ardından görev şehidi olan Ertan Nezihi Turan için Edirne Valiliği önünde tören düzenlendi. Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, valiliğin önüne getirildi. Törene şehit müdür yardımcısının eşi Velda, 12 yaşındaki kızı Katre Çağla ve 5 yaşındaki Zeynep’in yanı sıra Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, çok sayıda daire müdürü askeri ve sivil erkan katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, değeri meslektaşını ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Meslektaşının beklenmedik bir anda aralarından ayrıldığını belirten Baştuğ, “İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken vefat eden müdürümüz 23 yıldır ülkesinin bekasının devamı, milletimiz için can ve malını, namusunu korumak adına ülkemize ve milletimize onurla ve gururla hizmet etmiştir. 14 Nisan tarihinde Edirne il merkezinde meydana gelen olaya müdahale eden görevli polis memurlarına ateş açan şüphelilerin yakalanması amacıyla yapılan operasyonu bizzat yönettiği esnada rahatsızlanarak kaldırıldığı Edirne Devlet Hastanesi’nde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak görev şehidi olmuştur.” dedi. Emniyet Müdürünün konuşmasının ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, şehit müdür yardımcısı için dua etti.

Valilikteki törenin ardından Turan’ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına alındı. Hükümet Caddesi üzerinde yapılan kortejin ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketi Tekirdağ’a uğurlandı.

POLİSE SİLAHLI SALDIRI YAPAN ŞAHISLAR TUTUKLANDI

Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın yönettiği operasyon sonucunda S.İ. isimli bayanın evinde gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Sorgusu tamamlanan Ö.Ç., H.S. ve S.İ. adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şahıslardan Ö.Ç. ve H.S., görevli polis memurlarını silahla yaralama ve kasten adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
CİHAN

Yorumlar