Görev alanı dışında çalıştırıldığı iddia edilen güvenlikçi öldürüldü

Sabiha Gökçen Havaalanın’nda çalışan güvenlik görevlisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güvenlikçinin görev alanı dışında mesai arkadaşlarını şirket aracıyla evlerine bıraktıktan sonra silahlı saldırıya uğradığı...

Google Haberlere Abone ol
Görev alanı dışında çalıştırıldığı iddia edilen güvenlikçi öldürüldü

Sabiha Gökçen Havaalanın’nda çalışan güvenlik görevlisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güvenlikçinin görev alanı dışında mesai arkadaşlarını şirket aracıyla evlerine bıraktıktan sonra silahlı saldırıya uğradığı iddia edildi.

Havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatih Selim Aladağ, gece 22.00 sıralarında şirketin havaalanındaki devriye aracıyla mesaisi biten arkadaşlarını evlerine götürdü. İddiaya göre, son arkadaşını bıraktıktan sonra Kaynarca'da 22.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Araç hareket halindeyken saldırı olduğu için otomobil bariyerlere çarparak durdu. Olay yerine gelen polis ekipleri olayı önce trafik kazası zannetti. Vurulduğu ise daha sonra anlaşıldı.

Güvenlik İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Abdurrahman Konyar, Aladağ’ın görevi dışında bir işte çalıştırılırken öldürüldüğünü iddia etti. Olayı duyduktan sonra havaalanına gittiklerini ifade eden Konyar, “Hem havaalanından hem de şirketten ‘aracımız silahlı saldırıya uğramadı, herhangi bir saldırı yok’ dediler. Hastaneye gittiğimizde güvenlik görevlisinin sırtından vurulduğunu doğruladık.” dedi.

Güvenlik şirketinin devriye aracını servis aracı olarak kullandığını ileri süren Konyar, “Bununla birlikte arkadaşımız ‘bu benim görevimin dışında, ben gece gidiyorum can güvenliğim yok’ diyor. ‘Ya yaparsın ya da çıkarsın’ diyorlar 10-15 gün önce. Şirket arkadaşımıza hem vardiya amirliği hem de servisçilik yaptırıyor.” deyi konuştu.

Olayın nasıl olduğunu anlatan Konyar, “Son arkadaşı bıraktıktan sonra caddeye çıkmak için sağ tarafı kontrol ediyor. Bu sırada iki el ateş ediliyor. Biri araca biri sırtına geliyor. Önce trafik kazası zannediyorlar. Polis geliyor fark etmiyor. 112 geldiği zaman suni teneffüs yapılıyor. Yine kendine gelmiyor. Arkasına baktıklarında vurulduğunu anlıyorlar.” dedi.

Güvenlik görevlilerinin yaptıkları iş nedeniyle yaşadıkları çevrede zaman zaman tehlike yaşadıklarını ifade eden Konyar, aralarında sorun yaşayan vatandaşların daha sonra güvenlikçilere saldırdıklarını kaydetti.

Olayın ölen güvenlik görevlisinin mesai saati içinde olduğunu söyleyen Konyar, “O saatte havalimanında vardiye amiri olarak bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar