Google DNS'leri Engellendi Mi?

Google DNS'lerin engellendiği yönünde haberlerin yayınladığını hatırlatılması üzerine Bakan Elvan, bilgisinin olmadığın söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Google DNS'leri Engellendi Mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Seydişehir'den sonra Beyşehir ilçesine geçti. Burada da bir düğün salonunda partililerle bir araya gelen Elvan, yapılmış ve yapılacak olan yatırımlardan bahsetti. Daha sonra gazetecilerin, Twitter'a yasak kararı gelmesinin ardından kullanıcıların DNS ayarlarını değiştirerek siteye erişim sağlayabildiğini ancak yaygın olarak kullanılan Google DNS'ler de engellendiği yönünde haberlerin yayınladığını hatırlatılması üzerine Elvan, bilgisinin olmadığın belirtti.
Elvan,"Şu an bana gelmiş net bir bilgi yok. Bunu bilemiyorum. Böyle bir karar olduğunu düşünmüyorum. Kesin bir şey söylemek erken. Arkadaşlarımızdan şu ana kadar bana gelen bilgi yok" dedi. 

TWİTTERLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

'Twitter yetkilileriyle görüşme yapıldı mı? sorusu üzerine Bakan Elvan,"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığımız (TİB) dün görüştüler. Görüşmeler sürüyor" dedi. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dün twitterın kapanmasının ardından twitterdan mesajlar yayınladığının hatırlatılması üzerine ise Bakan Evlan, sosyal medyaya karşı olmadıklarını ve sosyal medyanın altyapısını oluşturan bir hükümet olduklarını kaydetti. 
Avrupa standartlarında bir altyapı olduğunu ifade eden Elvan, şunları söyledi: "İnternet altyapısını gerçekten Avrupa standartlarında ve bir çok ülke standartlarının üzerine çıkaran bu hükümettir. Dolayısıyla biz internetin yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz. Sosyal medyanın daha fazla kullanılmasını arzu ediyoruz. Ancak, biliyorsunuz hepsi birer şirket. Google, twitter, yahoo birer şirket. Bu şirketlerin bizim yasalarımıza uymasını istiyoruz. "
Bu şirketlerin, hukukun ve kanunlarının üstünde olmadıklarını belirten Elvan, ocak ayından bugüne kadar 643 talebin TİB tarafından twittera iletildiğini ve bunların 30'unun da mahkeme kararı, diğerlerinin de kişilik haklarına ihlali olduğunu kaydetti. Elvan, "Şimdi siz bunların hiçbirine cevap vermezseniz. Bunları dikkate almazsanız olur mu böyle bir şey. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına uyacak" dedi. 

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KARARI 

Bakan Elvan'a, 'Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Twitter'a erişim engellemesi için verilen 20 Mart tarihli tedbir kararına dayanak olarak Cumhuriyet Başsavcılığı gösterildi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu Twitter'ın erişime kapatılması şeklinde bir karar vermediklerini, kararın idari olduğunu' belirten açıklama hatırlatıldı. Elvan ise şunları söyledi:
"Oradaki husus bildiğim kadarıyla savcılığın, TİB başkanlığına bir konuşmayla ilgili bir talebi olmuş. Ancak bunun detayını savcılığa sormanız gerekiyor. TİB'e, böyle bir başvuru söz konusu. Dolayısıyla bu mahkeme kararlarına ilave olarak da TİB de bunu da dahil etmiş. Olay bundan ibaret."

Yorumlar