Gönüllü itfaiyecilerin sayısı artıyor

Zonguldak Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyeci projesi kapsamında 6.

Google Haberlere Abone ol
Gönüllü itfaiyecilerin sayısı artıyor

Zonguldak Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyeci projesi kapsamında 6. dönem kursiyerlerin eğitimlerine devam ediliyor.

İtfaiye Müdürlüğü'nde başlayan teknik derslerin ardından sahaya çıkarak yangın trafik kazalarına müdahale, arama kurtarma teknikleri, doğal afetler, ilk yardım konularında uygulamalı eğitim alan gönüllüler, girdikleri sınavda da başarılı oldukları takdirde belgelerini alarak itfaiye erleri ile birlikte nöbet tutuyor. Bugüne kadar kursa katılanların arasında doktor, hemşire, mühendis, gazeteci, asker, belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kursla ilgili açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş (44), teknik kurslarını tamamlayan 6. dönem gönüllü itfaiyecilerin şu an itibari ile uygulamalı eğitimlerine geçtiklerini söyledi.

İlçe merkezi Meydanbaşı Caddesi üzerinde bulunan 15 metrelik duvarda başlanan uygulamalı eğitimin, itfaiyecilerin kendilerine büyük katkı sağladığını kaydeden Ateş, "2010 yılında başlamış olduğumuz 'Gönüllü İtfaiyecilik' projesine 4 yılda toplam 125 kişi yetiştirdik. Bunların 83'ü erkek, 42'si bayan. Bizlerle birlikte aylık nöbetleri var. Nöbetleri geldiklerinde olası bir yangın kaza olayında hareket ediyorlar. Gerçekten bizlere olumlu katkıları oldu. Yazın yangınlarda artış olduğunda, nöbetteyken değişik yangınlara gönüllü arkadaşlarımızı da göndererek burada performanslarını gördük. En son geçen hafta bir trafik kazasında iki tane gönüllü arkadaşımızın büyük destekleri oldu. Kendi bölgelerinde olası yangın ve kazalara karşı bilgileri olmalarına rağmen bizlerle nöbet tutmaları bizlere büyük katkı oluyor. Gönüllü itfaiyeciler yangın trafik kazalarına müdahale, arama kurtarma teknikleri doğal afetler, ilk yardım konularında uzmanlar. Şu anda da gördüğünüz gibi olası coğrafi konumda uçurumda nasıl kalırız nasıl ineriz, nasıl çıkarız. Yaralıyı çıkarma teknikleri sedye bağlama tekniklerini görüyorlar." dedi.

PROJE, TALEP OLDUKÇA DEVAM EDECEK

Projenin halktan gelecek olan taleplere göre devam edeceğini kaydeden Ateş, "Proje, talep geldiği sürece devam edecek. Şu anda Eğitim Fakültesi'nden dekanımız ve öğretim görevlileri ile birlikte öğrencilerle ayrı bir proje yaptık. Önümüzdeki hafta ev hanımlarından ayrı bir dilekçe aldık. Onlardan bir başvuru olması halinde onlara ayrı bir kurs açacağız. Okullara ayrı kurs açacağız. Biz bunu eğitim için yapıyoruz. Halkımızı ne kadar bilgilendirebilirsek bizim için o kadar iyi." diye konuştu. Kursiyerlerin eğitiminin ilerleyen günlerde de devam edeceği belirtildi.


CİHAN

Yorumlar