'Gönüllü Elmalar' projesi görme engellilerin gözü olmaya başladı

Amasya Üniversitesi tarafından hazırlanarak hayata geçirilen 'Gönüllü Elmalar' projesi meyvelerini vermeye başladı.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği proje kapsamında engelli öğrenciler için alınan 2 adet sesli kitap okuma...

Google Haberlere Abone ol
'Gönüllü Elmalar' projesi görme engellilerin gözü olmaya başladı

Amasya Üniversitesi tarafından hazırlanarak hayata geçirilen 'Gönüllü Elmalar' projesi meyvelerini vermeye başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği proje kapsamında engelli öğrenciler için alınan 2 adet sesli kitap okuma makinesi Eğitim Fakültesi Merkez Kütüphanesi’ne yerleştirildi.

    Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, 'Gönüllü Elmalar' projesiyle insan hayatını zorlaştıran, yetersizliği engele dönüştüren durumları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirterek "Görme yetersizliği olan öğrencilerimizin problemlerini ortadan kaldırmak ve onların da diğer arkadaşları gibi kitap okumalarını sağlamak istiyoruz. Amasya Üniversitesi her zaman engelleri kaldırma adına büyük bir çaba içerisinde olacaktır." dedi.

    Gökdere, engelin kişide değil çevrede olduğu gerçeğinden yola çıkarak 'engelli bireyler' ifadesini kabul etmediklerini bunun yerine 'yetersizliğe sahip bireyler' tanımının daha uygun olacağını da ifade etti.

    'Gönüllü Elmalar' projesi Koordinatörü Derya Piroğlu, edebiyat bölümü öğrencilerinin görme engelli öğrencilere koçluk yaparak edebiyat faaliyetleri gerçekleştireceklerini ve kitap okuyacaklarını belirtti. Piroğlu, "Edebiyat faaliyetleri görme engelli öğrencilerin sosyal hayatına olumlu katkı sağlarken bu sayeden bütün öğrenciler nezdinde gönüllülük bilinci artacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar