Gönüllü 13 genç, Ardahan’daki kardeşleriyle buluştu

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ardahan Üniversitesi’nin (ARÜ) birlikte yürüttüğü 'Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' kapsamında Türkiye'nin birçok farklı bölge ve üniversitelerinden Ardahan’a gelen 13 gönüllü öğrenci, Ardahan Üniversit.

Google Haberlere Abone ol
Gönüllü 13 genç, Ardahan’daki kardeşleriyle buluştu

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ardahan Üniversitesi’nin (ARÜ) birlikte yürüttüğü 'Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' kapsamında Türkiye'nin birçok farklı bölge ve üniversitelerinden Ardahan’a gelen 13 gönüllü öğrenci, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Ayrıca gençler, Ardahan’daki çeşitli köy okullarında eğitim ve öğretim gören kardeşleriyle bir araya geldi.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın '10 Gönüllü Gün ve 1000 Gönüllü Genç' projesi kapsamında yurdun dört bir yanından yola çıkan gençlerin bu sefer ki durağı Ardahan oldu. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki eğitim sistemi ile ilgili eksiklikleri ve ihtiyaçları rapor haline getirerek analiz etmeye devam eden 13 gönüllü genç, bu çerçevede Ardahan’da bir araya geldikleri kardeşlerinin taleplerini not etti.

Okullardaki temaslarının ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret eden gönüllü gençler, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. Ardahan’la ilgili duygu ve düşüncelerini Rektör Prof. Dr. Korkmaz’la paylaşan gençlerden biri olan Aykut Ulgar, “Aslen Ardahanlıyım. Fakat hayatım boyunca Ardahan’ı hiç görmemiştim. Bu proje sayesinde memleketimi görme ve kardeşlerimizle bir araya gelme fırsatımız oldu. Bu nedenle diğer yerlerde olduğu gibi Ardahan’da çok güzel anlara tanıklık ettik. Ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından Ardahan’a gelen gençlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Korkmaz ise, “Siz değerli öğrenciler, buradaki gönüllerle bir olmakla beraber gönüllere de dokunuyorsunuz’’ diyerek, yapılan bu tür çalışmaların ülkemizin geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Gönüllü gençler, Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi’ni gezecek ve Şehitlik ziyaretinde bulunacak. Ayrıca gençler, Yalnız Çam’da kayak programı başta olmak üzere, üniversitedeki diğer sportif faaliyetlere katılacak. CİHAN

Yorumlar