Gönül sultanlarımız Eskişehir'de buluşuyor

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında, medeniyetimizi inşa eden bilge şahsiyetlerin, fikirlerini ve ideallerini arama ve yayma etkinliği 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de yapılacak.    Bilg

Google Haberlere Abone ol
Gönül sultanlarımız Eskişehir'de buluşuyor

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında, medeniyetimizi inşa eden bilge şahsiyetlerin, fikirlerini ve ideallerini arama ve yayma etkinliği 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de yapılacak.

    Bilgeler zirvesi, Türk Dünyasının tarih boyunca yetiştirdiği ve ruh dünyamızın mimarları olan bilgeler, şairler, arifler, sofiler, mütefekkirler ve mutasavvıfların konuşulması ve medeniyetimizin hamurunu yoğuran gönül sultanları üzerinden farklı kesimlerden akademisyenler, kanaat önderleri, sanatçılar, medya mensupları, din adamları, STK temsilcileri, politikacılar ve devlet adamlarını bir araya getirme, fikir alışverişi yapma ve geleceğe giden yolumuzu aydınlatması hedefleniyor.

    26 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 10.30’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde açılışı yapılacak zirve 2 gün boyunca 4 salonda yapılacak oturumlarla gerçekleşecek. Zirvede Kâşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacip, Yüknekli Edip Ahmet, Hoca Ahmed-i Yesevi, Ahi Evran, Abdulkadir Geylani, Şah-ı Nakşibend, Ali ŞirNevai, Ebu'l-Leyses-Semerkandi, İmam Cafer-i Sadık, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Pir Sultan Abdal, Sadreddin Konevi, Sarı Saltuk Gazi, Seyyid Yahya Bakuvi, Yûnus Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Ahmed-i Hani, Said-i Nursi, İsmail Gaspıralı, Bahtiyar Vahapzade, M. Akif, Aliya İzzet Begoviç gibi mütefekkirlerimizin fikirleri, felsefeleri, müsbet hareketleri ve yaşantıları ele alınacak.

    Zirveye, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve bir çok akademisyen katılacak. CİHAN

Yorumlar