Gönül Koleji, UMATYA’da bölge şampiyonu oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gönül Koleji, UMATYA’da bölge şampiyonu oldu. Alanya Özel Ufuk Lisesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 8.si yapılan Ufuk Matematik Yarışması'nda (UMATYA) Özel Gönül...

Google Haberlere Abone ol
Gönül Koleji, UMATYA’da bölge şampiyonu oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gönül Koleji, UMATYA’da bölge şampiyonu oldu.

Alanya Özel Ufuk Lisesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 8.si yapılan Ufuk Matematik Yarışması'nda (UMATYA) Özel Gönül Koleji 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya alarak büyük bir başarının daha altına imzasını attı. Bu sene yapılan yarışmaya 5 il ve 15 ilçeden 40 okulun toplam 463 öğrencisi katıldı. Özel Gönül Ortaokulu yarışmada en fazla madalya alan okul olarak bölge şampiyonu oldu.

Akdeniz Bölgesi'nde Antalya, Konya, Karaman, Muğla, Burdur gibi illerin ve ilçelerinin katıldığı Alanya Özel Ufuk lisesinin düzenlemiş olduğu UMATYA’da Abdullah Teber ve Emre Kağan altın, Sena Kuru, Abdullah Uyar, Alim Aydoğdu ve Mustafa Erden gümüş, Nurbanu Karanfil, Selime Ortaçay, Beyza Arslan, Ömer F. Ünal ve Celal Özaba bronz madalya kazandı. Altın madalya kazanan öğrencilere madalya ile beraber başarı belgesi ve çeyrek altın hediye edildi.

Okul Eğitim Koordinatörü Matematik Öğretmeni Taylan Çakay yaptığı açıklamada, "Özel Gönül Koleji olarak matematik sevgisini öğrencilerimize aşılayarak yaptığımız olimpiyat çalışmalarının verimli sonuçlarını almaya devam ediyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hüseyin Açıkyörük ise, “Okulumuz matematik dalında artarak devam eden başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce de il geneli yapılan matematik akıl oyunlarında alınan birincilikten sonra Akdeniz Bölgesi'nde yapılan UMATYA'da 2 altın,4 gümüş,5 bronz madalya alarak başarının tesadüf olmadığını kanıtladık. Bu başarıyı Beyşehir halkına armağan ediyoruz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar