Gönül insanları, Peygamber Efendimizi salavat ve dualarla andı

Kars Özel Sultan Alparslan Kolejinde düzenlenen Mevlit Kandili Özel Programı ile gönül insanları Peygamber Efendimiz Hz.

Google Haberlere Abone ol
Gönül insanları, Peygamber Efendimizi salavat ve dualarla andı

Kars Özel Sultan Alparslan Kolejinde düzenlenen Mevlit Kandili Özel Programı ile gönül insanları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'i salâvatlar getirerek andı.

Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen programa genciyle yaşlısıyla birçok davetli katıldı. Kolejin konferans salonunda gerçekleşen program Fethiye Camii İmam Hatibi Adem Aktaş’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Grup Herkul’un ilahileriyle renklendirdiği geceye konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Mehmet Dağlı, katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu. Sorulan sorulara gelen cevaplarla ise katılımcılara bir birinden farklı kitaplar kazandırdı.

İlahiyatçı Dağlı, "Şu gördüğünüz büyük aleme bir kitap nazarı ile bakılsa nuru Muhammedi aleyhissalatu vesselam o kitabın katibinin kaleminin mürekkebi olur. Efendimiz (sav) kâinat darağacının hem çekirdeği hem de ucunda en mükemmel meyvesidir. Bu millet ne zaman Efendimiz ile temasını artırmış o nispette canlanmış ve şahlanmıştır. Bizim dirilişimiz tekrar Efendimize biat ederek diğer manada Efendimizin içimize avdet etmesini temin etmekle olacaktır. Allah bu imkanı bizlere bahşetsin inşallah." dedi.

Bu ve benzer programların ileri ki zamanlarda tekrarlanacağını ifade eden Kolej Müdürü Fafih Akaslan, "Bizler Mehmet Dağlı hocamızı dinleyerek gecenin bereketinden faydalanmaya çalıştık. Grup Herkul ile mest olduk. Salonumuzu dolduran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar