Gönül gözüyle birinci oldu

Herkes O’nu Okuyor yarışmasında doğuştan gözleri görmeyen 22 yaşındaki Hülya Bıçak Sakarya Akyazı ilçe birincisi oldu. Gönül gözüyle okuyan Hülya Bıçak’ın başarısı ilçede takdirle karşılandı. Hz. Muhammed (sav)'in hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Gönül gözüyle birinci oldu

Herkes O’nu Okuyor yarışmasında doğuştan gözleri görmeyen 22 yaşındaki Hülya Bıçak Sakarya Akyazı ilçe birincisi oldu. Gönül gözüyle okuyan Hülya Bıçak’ın başarısı ilçede takdirle karşılandı.

Hz. Muhammed (sav)'in hayatını daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Konferans salonunda törenle takdim edildi. Törende, annesi Gülşah Bıçak’ın desteğiyle sınava katılan 22 yaşındaki görme engelli Hülya Bıçak ile sınav için üç engelli çocuğunu Karapürçek ilçesinden Akyazı ilçesine getiren baba İhsan Güneş büyük ilgi gördü.

7’den 77’ye herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed, lise öğrencileri Reşit Haylamaz’ın Gönlümüzün Eşsiz Sultanı Efendimiz ve yetişkinler ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur eserinden sınava girdi. Yarışmaya Sakarya’da 22 bin kişi müracaat etti. Doğuştan görme engelli 22 yaşındaki Hülya Bıçak Akyazı birincisi oldu, il genelinde ise 34. oldu. Bıçak, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve velilerce takdir edildi. Televizyonda yarışmayı internetten katıldığını ifade eden Hülya Bıçak(22), kaybedeni olmayan yarışmada çok şey kazandığını söyledi.

Diğer yandan ortaokullarda Furkan Kün birinci, Hilmi Küçük ikinci ve Enes Usta üçüncü oldu. Hediyelerini işadamı Ahmet Uluköylü takdim etti.

    Lise kategorisinde Hacı Kemal Erimez Yurdu öğrencisi Enes Debreli birinci, Metin Eskin ikinci ve Sercan Kemik üçüncü oldu. Hediyelerini ilahiyatçı yazar Cemalettin Ulu takdim etti.

Yetişkinler grubunda bayanlarda görme engelli Hülya Bıçak Akyazı birincisi, erkeklerde Mehmet Önlütürk birinci, Siraç Yücesoy ikinci ve Şükrü Cem Bozdağ üçüncü oldu. Hediyelerini Sakarya’da 'Yılın Doktoru' seçilen Akyazı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Opr. Dr. Burhan Gencer takdim etti. Mansiyon ödülleri ise Karapürçek Mehmet Akif Ersoy Lise birinci sınıf öğrencilerinden üç engelli kardeş Furkan, Buse ve Beyza Güneş’e Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar