'Gönül Elçileri' tanıtım programı yapıldı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un eşi Kadriye Büyükersoy’un başkanlık ettiği Gönül Elçileri projesi ile kız çocuklarının mesleki eğitime kazandırılması amacıyla tanıtım programı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Gönül Elçileri' tanıtım programı yapıldı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un eşi Kadriye Büyükersoy’un başkanlık ettiği Gönül Elçileri projesi ile kız çocuklarının mesleki eğitime kazandırılması amacıyla tanıtım programı yapıldı.

Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Vedat Büyükersoy’un eşi Kadriye Büyükersoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdulah Karasu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer, İl Mili Eğitim Şube Müdürleri Şerif Turan ve Veysi Altun, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ve rehber öğretmenler katıldı.

Ortaokul eğitimlerini tamamlayıp liseye gidemeyen kız çocuklarının mesleki eğitime kazandırılması amacıyla gereken her türlü gayreti sarf edeceklerini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, paydaş kurumlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Proje ile ilgili sunum yapan Karasu şunları söyledi: “Gönül elçileri tanıtım programı aynı zamanda 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile ilgili milli eğitim müdürlüğüne bağlı bütün kurumlarda çalışan rehber öğretmen semineridir. Bu gönül elçileri kapsamında öncelikle ortaokulu bitirip liseye başlayamayan kız çocukları başta olmak üzere bunları açık öğretim meslek liselerine kazandırmak, gönüllü çalışma esası içerisinde milli eğitim müdürlüğü ile birlikte bu çalışmayı yapıyoruz. Başkanlığını valimizin eşi Kadriye Büyükersoy yürütüyor. Milli eğitim müdürlüğü, aile sosyal politikalar, çalışma ve iş kurumu ile KOSGEB de bu çalışmanın paydaşları. Aynı zamanda bütün kaymakamlarımız ve kaymakam eşleri de bu programın içinde gönüllü olarak yer alıyorlar. Biz ilk çalışmamızı burada rehber öğretmenlere konu ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Şubat ayındaki açık öğretim lisesi kayıtları başladığında birçok genç kız ve kadınlarımızı açık öğretim lisesine yönlendirmiş olacağız. Burada bir kayıt işlemi var, bu kayıt ücreti de SYDV üzerinden karşılanacaktır. 25 lira bir kayıt ücreti var ama 50 lira her bir bayana destek sağlanacaktır. Kadınlarımızdan açık öğretim lisesine kayıt yapanlar, eğer yüz yüze eğitim almak isterlerse, bunlara yönelik yüz yüze eğitimi de halk eğitim merkezimizde başlatacağız.” CİHAN

Yorumlar