'Gönül Elçileri Projesi' müftülük personeline tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi' Bursa Müftülüğü personeline tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Gönül Elçileri Projesi' müftülük personeline tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi' Bursa Müftülüğü personeline tanıtıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Dr. Sunay Özkul, Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ve müftülük personeli katıldı.

Katılımcılara sunum eşliğinde Gönül Elçiliği Projesini anlatan Dr. Sunay Özkul, şunları dile getirdi: “Yunus Emre’nin dediği gibi ‘gönüller almaya geldik.’ Tabi ki sizlerle de bu gönül amayı, aynen bir damarın küçük damarlara aktardığı gibi aktarmak istiyoruz. Biz şuan 3 milyon nüfuslu bir ildeyiz. Sayın Valimizin eşlerinin Van’daki çalışmaları dinlediğimde, bizim burada biraz geri kaldığımızı, onların çok yol aldığını gördük. Belki yanlış algılamalar da oldu. Bunda az çok bizim payımız varsa bunu şimdi telafi etmek istiyoruz.”

PROF AY: BİZLER KENDİMİZİ DİN GÖREVLİSİ DEĞİL DİN GÖNÜLLÜSÜ OLARAK GÖRÜYORUZ

Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise konunun, din alanında hizmet veren Diyanet İşleri camiasını ilgilendirdiğini dile getirdi. Ay, şöyle konuştu: “Bizler kendimizi din görevlisi değil de din gönüllüsü olarak gördüğümüz zaman gerçekten bu manada bizden istenen hususlara biz sahip olmuş olacağız. Böylesi bir projede bizden destek isteyen, bizimde ortaklığımızın bulunmasını uygun gören Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğümüzün, müftülüğümüzü de arkadaş, yoldaş gördüğü için şükranlarımızı arz etmek istiyorum. Bunun için de taşrada bizde düşen vazifeleri yerine getirdiğimiz zaman, biz o zaman gerçekten bir gözü yaşlanın gözyaşını silmek için uzatılan mendildeki el olursak, bir gönül yarasına duçar olmuş insanın sabırla yarasını sarabilirsek, bir evlat acısını ciğerinden hisseden insana teselli dolu sözler söyleyebilirsek, işte sizler gönül elçisi oldunuz demektir. Ve bunun herkesten çok sizler tarafından çok iyi bilindiğine inanıyorum.” CİHAN

Yorumlar