Gönül Elçileri Projesi çalışmaları hız kesmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, 81 ilin vali eşlerinin katıldığı Gönül Elçileri Projesi çalışmaları hız kesmeden yürütülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Gönül Elçileri Projesi çalışmaları hız kesmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, 81 ilin vali eşlerinin katıldığı Gönül Elçileri Projesi çalışmaları hız kesmeden yürütülüyor.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Özvatan ilçesinde mesleki eğitim projesinin tanıtımı ve aile eğitimiyle ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.
Özvatan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan yaklaşık 80 kadın ile bir araya gelen Vali Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Türkiye genelinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin önemini ve proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Kadınlara yönelik olarak düzenlenen ve kadınları toplumda hem eğitim seviyesi hem de mesleki beceri anlamında daha güçlü hale getirmeyi amaçlayan projenin Kayseri’de başarıyla uygulandığını ve ilçelerde yürütülecek çalışmaların ilkini de Özvatan ilçesinde başlattıklarını belirten Gül Düzgün, şu bilgileri verdi: “Proje kapsamında eğitimi yarım kalmış bayanların mesleki Açık Öğretim Liselerinde yeni açılan alanlara kayıtlarının yapılarak elde ettikleri beceriler doğrultusunda istihdam yaşamına katılımlarını sağlamak hedeflenmektedir. Eğitimli olmak ve mesleki beceri konusunda donanımlı olmak kadınların kendilerini daha güçlü hissetmelerinde önemli bir rol oynamaktadır ve onlara çalışma yaşamına girme ve girişimci olma cesaretini kazandırmaktadır. Ayrıca işveren için de nitelikli ve meslek sahibi kadınları istihdam etmek verimliliği artırmak açısından tercih edilen bir yoldur. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların mesleki becerilerinin geliştirilmesi ve özellikle yüksek katma değer sağlayacak olan bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmaları hem insan kaynaklarının geliştirilmesini sağlayacak hem de bilgi toplumuna dönüşümü hızlandıracaktır. Aynı zamanda geleneksel cinsiyet rollerine ilişkin kalıpların kırılmasına ve kadınların çalışmayı geçici yâda aile ekonomisine katkı olarak görmenin dışında, kendilerini geliştirme, sosyal çevre oluşturma, meslek alanında ilerleme, kariyer yapma ve toplumsal katılımın diğer alanlarında kadınları güçlendirmenin de etki faktörü olmaktadır.” Bayan Düzgün, kadınlara mesleki eğitim projesine ilgi duymaları ve açılacak kurslara katılmaları çağrısında bulunarak, “İlçemizdeki meslek lisesi bünyesinde yeni bölümler açılarak sizlerin bu proje kapsamında mesleki eğitim almanızı sağlayacak ve artık sizlerin de kolunda birer altın bileziğiniz olacak.” ifadesini kullandı.

Özvatan ilçesi ve köylerindeki kadınlara yönelik düzenlenen toplantıda, Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi ile ilgili sunumun ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Kadir Yılmaz tarafından Aile içi İletişim konulu seminer verdi.

Bayan Düzgün, Özvatan ilçesinde, Özvatan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Fileden Yükselen Umut' projesine katılanları da spor salonunda ziyaret ederek destek verdi. Bayan Düzgün, vali yardımcıları ile kaymakamların eşlerinin de katıldığı Özvatan ziyaretinde, Özvatan Çok Programlı Lisesi’ni de ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışını yaptı.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, şehit Bekir Yeşilyurt’un Felahiye ilçesinde yaşamlarını sürdüren anne ve babası Saime – Ali Yeşilyurt çiftini ziyaret etti.
Bayan Düzgün, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 23 Ağustos 2012 tarihinde şehit düşen Bekir Yeşilyurt’un ailesinin acısına ortak olarak, devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar