Gönül Elçileri Projesi Adana’da da tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kadınlara yönelik başlatılan ‘Gönül Elçileri' projesi Adana'da tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gönül Elçileri Projesi Adana’da da tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kadınlara yönelik başlatılan ‘Gönül Elçileri' projesi Adana'da tanıtıldı. Projenin ikinci alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü Erhan Güngör, kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Durmuş Gençer açılış konuşmasında kadınların istihdama kazandırılması ve toplumsal değişimin hedeflendiği projesi sayesinde meslek sahibi bilinçli kadınların yetişeceğini kaydetti.

Projede sivil toplum kuruluşlarının da yer alması gerektiğini vurgulayan Durmuş Gençer, kadınların toplumsal alanda önemini işaret ederek, “Kurtuluş savaşını kazanan kadınlarımızdı. Kadınlarımız cepheye silah ve bomba taşıyarak yurt savunmasında önemli başarılar elde ederek gösterdiler. Bu gün ise mesleki eğitim faaliyetleriyle kadınlarımızı istihdama kazandırmayı hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü Erhan Güngör ise ülke genelinde yürütülen proje herkesin destek vermesini isterkin, Adanalıları gönül elçisi olmaya davet etti.
CİHAN

Yorumlar