'Gönül Elçileri', kız çocuklarını eğitim kurumlarıyla buluşturacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi; Siirt'te, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında, çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalmış kadın ve k.

Google Haberlere Abone ol
'Gönül Elçileri', kız çocuklarını eğitim kurumlarıyla buluşturacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi; Siirt'te, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında, çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalmış kadın ve kızların eğitime kazandırılması amacıyla okullarda yürütülecek çalışmaların esaslarını belirlemek üzere Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Pala, toplum kalkınmasında gönül elçilerinin önemini vurgulayarak proje kapsamında okullardaki gönül elçileri aracılığıyla il genelinde çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta kadınlar ve kız çocukları olmak üzere, tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtlarının ücretsiz yapılacağını belirtti.
    
    Okul müdürlerinin proje ile ilgili görüş ve sorularını dinleyen Vali Yardımcısı Mustafa Pala, açık mesleki lise ve açık ilköğretim kayıtlarının şu an devam ettiğini, bu nedenle okul idarelerinin bulundukları çevrelerde bir an önce gerekli tespit ve kayıt işlemlerini yapmalarını istedi.
    
    Pala, "'Gönül Elçileri Projesi' toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzerine hayata geçirilmişti." dedi. CİHAN

Yorumlar