Gönen’den Filistin’e destek

Balıkesir'in Gönen ilçesinde gönüllüler Filistin halkına yardım amacıyla pazar yerinde yardım topladı. Gazze’de yaşanan insanlık dışı dram sivil ve masum insanları vuruyor. 27 Aralık’ta başlayan İsrail saldırılarında savaşın açtığı...

Google Haberlere Abone ol
Gönen’den Filistin’e destek

Balıkesir'in Gönen ilçesinde gönüllüler Filistin halkına yardım amacıyla pazar yerinde yardım topladı.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı dram sivil ve masum insanları vuruyor. 27 Aralık’ta başlayan İsrail saldırılarında savaşın açtığı ciddi kayıp ve yaraların dışında Filistin halkı bir başka dramla da karşı karşıya; açlık ve ilaç sıkıntısı çeken Filistin için başlatılan yardım kampanyasına Gönenlilerden destek geldi.

Filistin’e gönderilmek üzere Gönen kapalı pazaryerinde bir gün için yapılan kampanya ilgi gördü. Gazze’de yaşayan Filistin halkına karşı İsrail ordusunun başlattığı ve 18 gündür devam saldırı sonrasında, İsrail askerlerinin attığı bombalarla Gazze kenti yerle bir olmuş, çoğunluğu sivil halk ve çocuklar olmak üzere bugüne kadar binin üzerinde insan yaşamını yitirmişti. Yaklaşık on bin Filistinlinin de yaralandığı savaşta, insani amaçlı yardımların kente ulaşımının da sınırlandırılmasıyla Gazze’de ciddi anlamda gıda ve ilaç sıkıntısı baş göstermişti. İHH’nın kampanyası için Gönen’deki gönüllüler pazaryerinde yardım topladı.

    Vatandaşların ilgi gösterdiği yardım kampanyasında toplanan paralar Filistin’e ilaç olarak gönderilecek.

CİHAN

Yorumlar