Gönen'de güvenli traktör kullanımı eğitimi verilecek

“Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” çerçevesinde Konya ve Manisa’dan sonra Balıkesir'in Gönen ilçesinde çiftçiye traktör eğitimi verilecek. Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Emniyet Genel Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Gönen'de güvenli traktör kullanımı eğitimi verilecek

“Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” çerçevesinde Konya ve Manisa’dan sonra Balıkesir'in Gönen ilçesinde çiftçiye traktör eğitimi verilecek.

Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek eğitime katılımın yoğun olması bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı yaz aylarında traktör kazaları da artmaya başladı. Trafik kurallarına uymamak, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda sürücülerin yaptığı hatalar, araçlarda far ve diğer ışık sistemleri gibi gerekli teknik donanımın bulunmayışı gibi nedenlerle ülkemizde birçok traktör kazası meydana geliyor. İstatistiklere göre; traktörlerin karıştığı kazaların ölümle sonuçlanma oranının diğer kazalara göre daha fazla oluğu düşünüldüğünde de bu noktada sürücüleri eğitmek oldukça önem taşıyor. Traktör kullanıcılarını bilgilendirmek ve kazaları en aza indirgemek amacıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yiğit Akü işbirliğinde “Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” başlatıldı. Proje süresince 10 bin çiftçiye ulaşmayı hedefleyen kampanya, Konya ve Manisa’dan sonra 24 Haziran Salı günü Balıkesir’de; Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan’ın katılımlarıyla Gönen'de çiftçilere hem ehliyetli hem emniyetli traktör eğitimi gerçekleştirilecek.

Traktör kullanıcılarını trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak, traktör kullanıcılarına aracı daha iyi tanıtmak ve doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak için bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

CİHAN

Yorumlar