Gonca Dergisi'nin Resim ve Hikaye Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Gonca Dergisi Resim ve Hikaye Yarışması'nda ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, yarışmaya 20 binin üzerinde eserin katıldığını söyledi. Gökçe,” Yarışmaya...

Google Haberlere Abone ol
Gonca Dergisi'nin Resim ve Hikaye Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Gonca Dergisi Resim ve Hikaye Yarışması'nda ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, yarışmaya 20 binin üzerinde eserin katıldığını söyledi. Gökçe,” Yarışmaya başka ülkelerden de katılanlar oldu bu yönüyle uluslar arası bir yarışma diyebiliriz.” dedi.

Gonca Dergisi Resim ve Hikaye Yarışması'nın 12.'si Kozyatagı Byotell'de düzenlendi. Katılımcılar hikaye ve resim dalında yaptıkları eserlerle yarıştı. Resim dalında birinci kategorinin birincisi Beyza Özülkü, ikinci kategorinin birincisi ise Ceylan Aydemir oldu. Hikayede ise Helin Irmak Gökpınar birinciliği göğüsledi.

Törende konuşan Hasan Ahmet Gökçe, yarışmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, yarışmanın Türkiye standartlarına göre çok başarılı bir olduğu söyledi. Gökçe,”Özellikle bir resim ve hikaye yarışması için 12 yıl çok büyük ve uzun bir süre. Genel itibariyle de gelenekselleşmiş yarışmaların bile 3-5 yılda nihayete erdiğini görüyoruz ve bu bakımdan Gonca Dergisi olarak 12’inci kez aynı mutluluğu yaşamış olmak bizleri hakikaten motive ediyor. Diğer yarışmalara da bunun kadar katılımın olduğunu sanmıyorum. Resim yarışmamıza 20 binin üzerinde eser katıldı. Türkiye'nin ve dünyanın pek çok yerinden Orta Asya’dan, Avrupa’dan, Amerika’dan katılanlar vardı. Yarışmanın dolayısıyla uluslararası bir hüviyete sahip olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Resim yarışmasına 20 binin üzerinde eserin katıldığını söyleyen Gökçe, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip 30’a yakın bir jüri grubuyla elemelerin yapıldığını kaydetti. Gökçe,”Çok hummalı bir çalışma süreciyle bugüne kadar gelmiş olduk ve bugün de inşallah mükafatlarınızı vereceğiz. 30’a yakın çok büyük bir jüriyle çalıştık. Resim ve hikaye dalında iki kategorimiz var. Kategoriler içinde özel iktisas sahibi jüriler tayin ettik. 30 jüriyle çalıştığımız için bu eleme süreci çok uzun sürmedi. Toplamada 2 ay içinde bütün elemasyonu yapmış olduk. Bu süre 20 bin eseri elemek için çok kısa bir süre gibi görünebilir ama büyük bir kadroyla çalıştığımız için buna muvaffak olabildik." ifadelerini kullandı.

Resim dalında birinci kategoriden birinci olan Beyza Özülkü, resim yapmaya 4’üncü sınıftan itibaren hocasının desteğiyle başladığını ve resmini bir hafta gibi bir sürede bitirdiğini söyledi. Resimde ikinci kategoriden birinci olan Ceylan Aydemir ise yarışmaya aylar öncesinde hazırlanmaya başladığını ve resmine duygularını katmaya çalıştığını vurguladı. Aydemir,”Resim yaparken duygularımı katmaya çalıştım. Hissederek çizmeye çalıştım biraz. Resmimde de Nasrettin Hoca ile ülkesiyle arasındaki bağı anlatmaya çalıştım. Onun etkilerini çizmeye çalıştım.” dedi.

Hikaye dalında birinci olan Helin Irmak Gökpınar ise kendisinin evde de hikayeler yazdığını ve yarışmalara katıldığını söyledi. Gökpınar,” Ben servisle gidiyorum okula. Servis beklerken bir köşede birbirine sokulmuş köpekler görüyorum. Onlara çok üzülüyorum ve üşüdüklerini düşünüyorum. O yüzden sokak köpeğiyle ilgili bir hikaye yazmayı düşündüm ve hikayemi yazdım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar