Gömü beldesi yarın başkanını seçecek

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesi, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi için yarın (1Haziran 2014) ara seçime gidiyor. Büyükşehir Yasasıyla Belediye Başkanlığı kapatılan Ankara 7’nci...

Google Haberlere Abone ol
Gömü beldesi yarın başkanını seçecek

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesi, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi için yarın (1Haziran 2014) ara seçime gidiyor.

Büyükşehir Yasasıyla Belediye Başkanlığı kapatılan Ankara 7’nci İdare Mahkemesinin 9 Ocak 2014 tarihinde Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin sona ermediğine ilişkin kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 2 Nisan 2014 tarihinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için seçimlerin 1 Haziran 2014 günü yapılması kararını verdi. Seçimlerin yenileneceği yerlerle birlikte ara seçim yapılacağı Gömü’de dört aday yarışıyor.

Sabah 08.00'de başlayacak oy verme işlemi saat 17.00’de son bulacak. 2 binin üzerinde seçmenin bulunduğu Gömü’de oy vermek işlemi 6 sandıkta gerçekleştirilecek. Gömü Belediye Başkanlığı için AK Parti’den mevcut Belediye Başkanı Hakkı Tekin, MHP’den Metin Arslan aday olarak belirlendi.

Öte yandan Afyonkarahisar’da merkeze bağlı Çavdarlı köyünde de muhtarlık seçim yapılacak. CİHAN

Yorumlar