Gömeç Kaymakamı Yavuz engellilerle tüplü dalış yaptı

Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'le birlikte Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü üyesi engellilerle tüplü dalış yaparak turizm sezonunu açtı.

Google Haberlere Abone ol
Gömeç Kaymakamı Yavuz engellilerle tüplü dalış yaptı

Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'le birlikte Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü üyesi engellilerle tüplü dalış yaparak turizm sezonunu açtı. Turizm Haftası dolayısıyla Sakarya'dan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen 12 engelli, tüplü dalış etkinliğine katıldı.

Ayvalık Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gelen engellilere, dalıştan önce Cesur Gürçay tarafından eğitim verildi. Kaymakam Yavuz ve Başkan Gençer de bu eğitime katıldı. Cesur Gürçay'la engelliler, dalış okullarına ait iki tekneyle denize açıldı. Teknede bulunan engellilerle Yavuz, Türkiye'nin kırmızı mercanlara evsahipliği yapan tek bölgesi Ayvalık'ın Cunda Adası açıklarında tüple daldı. Hayatında ilk kez tüple daldığını belirten Naif Yavuz, "Bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Bunu gerçekten yaşamak lazımmış. Hep dışarıdan gözleyerek veyahut televizyonlardan izleyerek takip ediyorduk. Herkese tavsiye ediyorum. Sudan çıkmak istemedim, zorla çıkardılar." dedi. Rahmi Gençer de, "Ayvalık'ın her yeri çok güzel, su altı ayrı bir güzel. Ben serbest dalışçıyım, ilk defa tüple daldım. Ayvalık için çok özel bir şey bu. Turizm için özel, çünkü gitgide su altı turizmi ciddi boyutlara geldi. Bizim de Ayvalık olarak bu pastadan payımızı almamız için bu spora destek vermemiz lazım. Buraya batıklar batırmamız lazım. Ayvalık'ın zengin olan su altı güzelliklerini, bu batıklarla daha da geliştirmemiz gerekiyor. Benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Böylece yaz sezonunu açtık." şeklinde konuştu.

Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü'nden Musa Açar ise, ''İlk kez tüple dalış yaptım. Harika, çok güzel bir şey. Ne diyeceğimi de bilemiyorum, heyecanlandım. Hele de o balıkların hareketleri mükemmeldi.'' dedi. Kulüp 2. Başkanı Aykut Sarkaya da, ''Rahatsızlığım nedeniyle tüple dalış yapamadım ama dalış yapıp çıkan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre denizin derinliklerini mutlaka keşfetmem gerektiğini anladım. İnşallah bir dahaki sefere mutlaka dalmayı istiyorum.'' diye konuştu. Dalış eğitmeni Cesur Gürçay, Ayvalık sahillerinin eşsiz su altı zenginlikleri ve kırmızı mercanlarıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu, ilçenin 24 adasıyla 60 dalış noktasında su altı sporlarına ilgi duyanlar için adeta bir cennet olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar