Gölmarmara'da hastalar personel yetersizliğinden mağduriyet yaşıyor

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Gölmarmara ilçesindeki sağlık kurumuna başvuran hastaların, cihaz ve sağlık personeli yetersizliğinden ötürü mağduriyet yaşadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gölmarmara'da hastalar personel yetersizliğinden mağduriyet yaşıyor

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Gölmarmara ilçesindeki sağlık kurumuna başvuran hastaların, cihaz ve sağlık personeli yetersizliğinden ötürü mağduriyet yaşadığını bildirdi. Öz, yazılı bir soru önergesiyle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan acil çözüm talebinde bulundu.

Milletvekili Öz, adı farklı yazışmalarda Gölmarmara Toplum Sağlığı Merkezi ya da Gölmarmara İlçe Entegre Hastanesi olarak bilinen sağlık kurumuna başvuran hastaların mağduriyet yaşadığını belirterek, “Hastanede yeterli sayıda ve sürekli görev yapan doktor ile teknik ekipman bulunmadığı için hastalarımız, farklı ilçelerdeki ya da Manisa merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Hastalar, Gölmarmara dışındaki hastanelere götürüldüklerinde işlemleri aynı gün içinde sonuçlanmadığı zaman mağduriyetleri artmaktadır.” dedi. Bakan Müezzinoğlu’na acil çözüm taleplerini ilettiğini dile getiren Sakine Öz, “Gölmarmara’da 24 saat acil müdahale olanağını sağlayacak merkezin eksikliklerini giderecek bir ekipman donanımı için çalışma yürütülmesini, yeterli sayıda laboratuvar teknisyeni ve pratisyen hekim görevlendirilmesini önerdim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar