Göletlerin kuruma noktasına gelmesi balık tutkunlarını da düşündürüyor

Yozgat’ta kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelen göletler, balık tutkunlarını düşündürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Göletlerin kuruma noktasına gelmesi balık tutkunlarını da düşündürüyor

Yozgat’ta kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelen göletler, balık tutkunlarını düşündürüyor. Hafta sonunu fırsat bilen balık severler, şehir içme suyunun bir kısmını karşılayan Kirazlı Göleti'nde olta ile balık tutarak vakit geçiriyor.

Buğra Aslan isimli vatandaş, ilk defa böyle kurak bir kış mevsimi yaşadığını belirterek, göletlerin kuruduğunu söyledi. Aslan, "Yozgat, iklim bakımından kışı bol karlı ve yağmurlu geçerdi. Fakat 30 yıldır ilk defa böyle bir kurak kış yaşadık. Yağış olmaması sebebiyle ilimizin içme suyunun bir kısmını karşılayan Kirazlı ve Cevdet Dündar Göleti kurudu. Şu an her iki gölette de su olmaması nedeniyle şehre su verilmiyor. Su seviyesi sıfırın da altına inmiş durumda. Biz de arkadaşlarla birlikte buraya gelerek, bu günümüzü balık tutarak değerlendirmek istedik. Temennimiz, inşallah en kısa sürede yağışlar bol olur ve barajlar doluluk seviyesine ulaşır." dedi.

Kadir Ateş isimli vatandaş da göletlerde su kalmadığını ifade ederek, "Ben de hafta sonları oltamı alarak buraya balık tutmaya geliyorum. Yozgat’ta gideceğimiz, vakit geçireceğimiz fazla bir yer olmadığı için burada balık tutmaya çalışıyoruz. Böyle kuraklık devam ederse burada balıkların yaşayacağı kadarda su kalmayacak. İnşallah kısa sürede yağışlar olur." temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar