Gölete düşen iş makinesinden çıktı, balçıkta hayatını kaybetti

Eyüp Akpınar Köyü'nde 3. havalimanı inşaat alanına dolgu toprağı temin edilen şantiye alanında bir iş makinesi, operatörüyle birlikte gölete uçtu. İş makinesinden dışarı çıkmayı başaran sürücü, göletteki balçığa saplanarak...

Google Haberlere Abone ol
Gölete düşen iş makinesinden çıktı, balçıkta hayatını kaybetti

Eyüp Akpınar Köyü'nde 3. havalimanı inşaat alanına dolgu toprağı temin edilen şantiye alanında bir iş makinesi, operatörüyle birlikte gölete uçtu. İş makinesinden dışarı çıkmayı başaran sürücü, göletteki balçığa saplanarak hayatını kaybetti.

Olay, saat 08.00 sıralarında Akpınar Köyü’nde 3. havalimanı inşaat alanına dolgu toprağı temin eden şantiye alanında meydana geldi. İddiaya göre; şantiye alanındaki iş makinelerinden biri gölete uçtu. İş makinesi, kısa sürede gölette batarak gözden kayboldu. Makineden çıkmayı başaran sürücü Osman Ceylan (41), gölde balçığa batarak hayatını kaybetti.

İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, arama kurtarma ekipleri ve dalgıçlar sevk edildi. Dalgıçların gölette süren yaklaşık 3,5 saatlik çalışması sonucu Osman Ceylan’ın cenazesi göletten çıkarıldı. Olay yerine gelen savcı ve jandarma bölgede incelemelerde bulundu.

‘GALİBA OPERATÖR UYUDU'

Bölgede faaliyet gösteren bir maden şirketinin yöneticisi olduğunu söyleyen Ufuk Üstün, çalışmaların plansız programsız yapıldığını söyledi. Kazanın göz göre göre geldiğini ifade eden Üstün, “Galiba operatör uyudu. Çünkü izlere bakılırsa direkt göle doğru giden bir makine var. İlk önce çıkmış makineden ama tabi balçıkta batarak kaybolmuş. Olaydan zaten 5 dakika sonra bizde olay yerine gittik. Ancak ilk başta itfaiye geldi sonra jandarma kurtarma geldi. Jandarma kurtarma dalgıçları arkadaşı çıkardı. Zaten kaza göz göre göre geldi. Çünkü Hindistan trafiği gibi olmuştu orası. Bilinçsiz bir çalışma vardı orada. Açıkçası kaza bekliyorduk biz. Hatta kendi aramızda bir hafta içinde ‘mutlaka biri ölecek’ diyorduk. Ama ne yazık ki işçi arkadaşımız sabah 07.00 sıralarında güneşin mahmurluğuyla boğuldu. Yani burada daha bilinçli bir çalışma yapıldığına inanmıyorum. İnsanlar orada hala bir program olmadan çalışıyorlar.” diye konuştu.

Öte yandan olay yerinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Şantiyede görev yapan bir güvenlik görevlisi, “Burası 3. havalimanı şantiye alanı. Burada çekim yapamazsınız.” dedi.

Ceylan’ın cenazesi, incelemelerin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar