Göle maya çalamayan Nasrettin Hoca, bu yıl da dereye maya çaldı

Bu yıl 55. si düzenlenen Nasrettin Hoca’yı Anma ve Mizah günleri Akşehir’de başladı. Kuraklık nedeniyle birkaç yıldır göle maya çalamayan Nasrettin Hoca, bu yılda da mayayı Nasrettin Hoca türbesinin yanından akan dereye çaldı.     Her

Google Haberlere Abone ol
Göle maya çalamayan Nasrettin Hoca, bu yıl da dereye maya çaldı

Bu yıl 55. si düzenlenen Nasrettin Hoca’yı Anma ve Mizah günleri Akşehir’de başladı. Kuraklık nedeniyle birkaç yıldır göle maya çalamayan Nasrettin Hoca, bu yılda da mayayı Nasrettin Hoca türbesinin yanından akan dereye çaldı.

    Her yıl Akşehir’de yapılan anma günlerinde ‘Ya Tutarsa’ fıkrasının canlandırıldığı sahneyi Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri ile birlikte canlandıran Temsili Nasrettin Hoca (Münib Engin Noyan), "Bu mayayı daha güzel günleri kavuşmamız için çalıyorum." dedi.

    Mayayı çaldıktan sonra halkı selamlayan ve bir konuşma yapan Nasrettin Hoca, yaptığı konuşmada kendini cumhurbaşkanı adayı ilan etti. Nasrettin Hoca, "Ben Nasrettin Hoca kendimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı adayı ilan ediyorum." şeklinde konuştu.

    Alkışlarla sözü kesilen Nasrettin Hoca’nın latifesi kahkahalara neden oldu.

CİHAN

Yorumlar