Gölde can pazarı yaşandı!

Adana'da otomobilin Seyhan Baraj Gölü'ne uçması sonucu otomobilin içinde bulunan 4 arkadaşı kurtarmak için polis ve vatandaş seferber oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gölde can pazarı yaşandı!

Gölden çıkartılan 4 arkadaştan bir tanesi hayatını kaybetti. 

Olay, Çukurova ilçesine bağlı Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Amerikan Adası'nda meydana geldi. İddiaya kıyasla Mehmet Öztürk, Melek Kırmızıgül (29), Durmuş Ali Bircan (32) ve Tülinay Gedikoğlu adlı 4 dost araba ile Adnan Menderes Bulvarı'na peşinden da Amerikan Adası'na geldi. Burada bir zaman otomobilden inip göl kenarında oturup eğlenen arkadaşlar saat 19.30 dolaylarında adadan ayrılmak üzere otomobile bindi. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üstüne araba Seyhan Baraj Gölü'ne uçtu. 

CAN PAZARI YAŞANDI

Otomobil kısa bir zaman sonra tam olarak suya battı. Bu arada çevredeki yurttaşlar içindeki 4 kişiyi kurtarmak için seferber oldu. Çevredeki bir kayık ile arabanın battığı yere gelen yurttaşlar Mehmet Öztürk ve Melek Kırmızıgül'ü çıkardı. Ancak araba tam olarak battığı için başka 2 kişiyi kurtaramadı. Bunun üstüne yurttaşlar deniz polisine haber verdi. Bot ile derhal hadise yerine gelen deniz polisi göle dalarak öncelikle Durmuş Ali Bircan'ı çıkardı. Bircan, hadise yerinde bekleyen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bir kere daha dalan polis bu kere de Tülinay Gedikoğlu adlı genç kızı sudan çıkartıp ambulansa getirdi. 

3 KEZ KALBİ DURDU 3 KEZ ÇALIŞTIRILDI

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Durmuş Ali Bircan'ın sudan çıkartıldıktan sora 1 kere ambulansta 2 kere de hastanede kalbi durdu. Ancak doktorların hummalı çabası neticesinde Bircan'ın kalbi 3'ünde de tekrardan çalıştırılarak yaşama döndürüldü. Tülinay Gedikoğlu adlı genç kızı ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi acil servisinde yapılan bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

"EL SALLAYIP BİZİ KURTARIN DEDİ"

Bu arada otomobildeki 2 kişiyi arkadaşlarıyla müşterek kurtaran Mesut Arabacı adlı yurttaş ise vakayı şöyle anlattı:
"Karşıda gölün kenarında dururken hızla gelen bir arabanın dönemeci alamayarak göle uçtu. Hemen biz hadise yerine koştuk. İki kişiyi arkadaşlarımızla müşterek kurtardık. Bu arada diğerleri el sallayıp bizi de kurtarın diye bağırdı. Sonra araba ile müşterek suya gömüldüler. Biz onları kurtaramadık gücümüz yetmedi."
Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar