Gölcük Tabiat Parkı'nın incisi Menekşe Cami

Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte genç yaşlı, çoluk çocuk demeden 7'den 70'e bütün vatandaşların akınına uğruyor.

Google Haberlere Abone ol
Gölcük Tabiat Parkı'nın incisi Menekşe Cami

Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte genç yaşlı, çoluk çocuk demeden 7'den 70'e bütün vatandaşların akınına uğruyor. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı, özellikle hafta sonları artan ziyaretçi sayısı ile birilikte cıvıl cıvıl bir atmosfere bürünüyor. Burada bulunan ve 1991 yılında merhum Kemal Menekşe tarafından yaptırılan Menekşe Cami çam ağaçlarının içerisinde ziyaretçilerin farklı bir atmosfer yaşamasına vesile oluyor.

Türkiye’nin en güzel mekanlarından biri olan tabiat parkında imamlık görevini yerine getiren Menekşe Cami İmamı Mustafa Dönmez camiyi ve görevini şu cümlelerle açıklıyor, “Türkiye ve Bolu’nun en güzel yerinde imamlık yapıyoruz. İnsan buraya geliyor gözünü ve gönlünü dolduruyor. Nefsini doyuruyor. Daha sonra bakıyor burada güzel bir mescit var. Görevli de var. Bize güzel sorular yöneltiyor. Bizi burada görevlendiren devletimize teşekkür ediyoruz. Bu mescidi yapan merhum Kemal Menekşe beyi de rahmet ile anıyoruz. Tatillerde burası çok kalabalık oluyor ve yetmiyor Halkımız kendisini burada daha samimi hissediyor. Bu güzelliği görüp kendisini camiye atıyor. Eksiklikleri noktasında bize sorular soruyor. Hayrete düştüğümüz anlar oluyor. Burada bir mescit var. Burada bir görevli var diyorlar. Bazen farklı sorular geliyor. Burayı gördükten sonra cami yaptırmak istediklerini söylediler. Böyle insanlar halen var ve var olmaya devam edecek.”

CİHAN

Yorumlar