Göklerin Titreyişi adlı albümün Sakarya galası yapıldı

Afrikalı yetimler için ‘1 Şiir 1 Yetim’ projesi için ünlü isimlerin katkı koyduğu Göklerin Titreyişi adlı albümün Sakarya galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Göklerin Titreyişi adlı albümün Sakarya galası yapıldı

Afrikalı yetimler için ‘1 Şiir 1 Yetim’ projesi için ünlü isimlerin katkı koyduğu Göklerin Titreyişi adlı albümün Sakarya galası yapıldı.

Yağmur Dergisi, Kimse Yok Mu Derneği ve Sakarya Üniversitesi Sosyoluji Topluluğu organizasyonunda düzenlenen program Serdivan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda Bedirhan Gökçe, Umut Mürare ve Ahmet Bozkuş sahne aldı.
Albüme seslendirdiği şiirlerle destek veren Ahmet Bozkuş, projeye destek verenlere teşekkür ederek; "Amaç hayır olunca, hayırda birlik olunca, hizmet olunca, özellikle her kesimin hayır diyemeyeceği bir noktada buluşmak olunca biz bunun adına '1 şiir 1 yetim diyoruz'. Salonlar hınca hınç doluyor. İlgi ve alaka çok güzel. Gönül verenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Seslendirdiği şiirlerle salondakilerden büyük beğeni toplayan Bedirhan Gökçe ise böyle bir projede yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti. Gökçe, şunları söyledi:"Biz bugün 3 yetimi alıp evimizde hukuken de şartları zor, bakamayız. Bugün burada toplanmamız bize bir yetime sahip çıkma güzelliğinin imkanının verilmesidir. Bir tane de olsa albüm al o havuzun içerisinde bulun. Çünkü bu albümü biz yaptığımız zaman satmak üzere yapmadık bunu. O yüzden mağazalarda, müzik marketlerde bulamazsınız. Bugün burada yapılan güzellikler belki 200 sene sonra neslimiz çekildiğinde, o herkesin bizi unuttuğu yerde Allah o kör karanlık kuyularda bizi unutmasın diye."

Davet üzerine bir kurban bayramını Afrika'da geçirdiğini anlatan Bedirhan Gökçe; "Acının coğrafyası. Anlatılabilir bir şey değil. Buranın en fakiri zengin kalır. Sabah, öğle, akşam bulamaç yiyorlar. Biri et götürdüğünde elinin tersiyle itiyor adam. Diyor ki benim çocuğum hiç et yemedi. Bunu yer ve siz gittikten sonra bir daha isterse ben ne yedireceğim bu çocuğa? Bir kapının önünden geçerken annenin çocuğuna bir şeyler dediğini duydum. Çocuk ağlıyor. 'ikinci gün et yemedik' diyor. Annesi de diyor ki 'bekle yavrum birazdan Türkler gelecek.' Nasıl bir umut olmuşuz oradaki insanlara. Nasıl bir duygu vermişiz oradaki insanlara. Her sene bekleyecek artık. Kendimi hiç bu kadar Osmanlı hissetmemiştim. Tarihten bir sayfa gibi adeta."

Proje Koordinatörü ve Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek, albümün isminin bir büyüğün tavsiyesiyle bir Hadis-i Şerif'ten yola çıkılarak ‘Bir yetim ağladığında gökler titrer' olarak koyulduğunu söyledi.

Proje kapsamında 100 bin CD'nin basıldığını anlatan Akyürek; "Bütün illerde programların yapılması düşünülüyor. İnşallah Afrika'da 10 tane yetimhane yapılacak. 3-4 yetimhanenin temelleri atıldı. Şimdiye kadar 6-7 ilde 30 program gerçekleştirildi. Buradaki etkinliği SAÜ Sosyoloji Topluluğu düzenledi. Onlara teşekkürlerim sunuyorum." diye konuştu.

Programın sonunda Bedirhan Gökçe, Umut Mürare ve Ahmet Bozkuş'a plaket sunuldu.
Ünlü isimlerin seslendirdiği şiirlerin yer aldığı ‘Göklerin Titreyişi’ adlı albümün geliri Afrikalı çocuklara gönderilecek.


CİHAN

Yorumlar