Gökkuşağı'ndan dört dörtlük yarışma

Çanakkale Özel Gökkuşağı Koleji tarafından düzenlenen '4x4' adı verilen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Gökkuşağı'ndan dört dörtlük yarışma

Çanakkale Özel Gökkuşağı Koleji tarafından düzenlenen '4x4' adı verilen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, yöneticiler, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul müdürü Ubeyd Karadağ, okul müzik hocasının mini konserinin ardından bir konuşma yaptı. Bu yarışmayla Çanakkale'ye yeni bir renk getirmeyi amaçladıklarını belirten Karadağ, "Globalleşen ve artık teknolojik küçük bir köy haline gelen dünyamızda, gençlerimizi teknolojinin esiri değil, bilginin hamalı değil, ilim ve bilimden aldığı ışık ile kalpleri ve kafaları aydınlatan ve aydınlanan, dürüst, ahlaklı ve bilgili birer genç haline getirmemiz gerektiği hepimizin malumudur. İşte biz eğitimcilere ve anne-babalara düşen görev; yarınlarımız olan evlatlarımıza sahip çıkmak ve onları büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'aklı hür, vicdanı hür' birer genç dimağ olarak yetiştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından salonda bulunan öğrencilerin merakla beklediği yarışma sonucu açıklandı. Yarışmada dereceye giren ilk 15 öğrenciye madalya verildi. Dereceye giren ilk beş öğrenciye farklı hediyeler takdim edildi. İlk beşe giren öğrencilerin öğretmenlerine ve okullarına da hediye verildi.

Çanakkale genelindeki tüm okullarda eğitim alan 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya, 285 öğrenci katıldı. '4X4' adı verilen bilgi yarışması, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji hayat bilgisi derslerine ilgiyi artırmak, sevdirmek ve rekabete öncülük etmek için düzenlendi. Yarışmada her dersten 20'şer soru soruldu ve 100 dakika süre verildi. Okul yönetimi, kendi öğrencilerini diğer öğrencilerden ayrı değerlendirmeye tabi tuttu.
CİHAN

Yorumlar