Gökdelenden paraşütle atladılar

Probase World Cup kupasında mücadele eden paraşütçüler, Türkiye'nin en yüksek binası 261 metre yüksekliğindeki Sapphire'den atladı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte paraşütçülerin atlayışları izleyenleri heyecanlandırdı.Levent'teki...

Google Haberlere Abone ol
Gökdelenden paraşütle atladılar

Probase World Cup kupasında mücadele eden paraşütçüler, Türkiye'nin en yüksek binası 261 metre yüksekliğindeki Sapphire'den atladı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte paraşütçülerin atlayışları izleyenleri heyecanlandırdı.

Levent'teki Sapphire binasında başlayan paraşüt yarışlarının startı verildi. 28-30 Mayıs günleri arasında düzenlenecek atlayışlar, renkli görüntülere sahne oldu. İlk atlayışın ardından rüzgarın etkisini artırmasıyla atlayışlara ara verildi. Kısa aranın ardından atlayışlar devam etti. Etkinliği heyecanla takip eden izleyiciler, paraşütçüleri alkışladı. Yarışmalara, 18 ülkeden 65 lisanslı profesyonel paraşütçü katılıyor. Üç gün süre devam edecek atlayışlar sonunda en iyi derece yapan paraşütçüler 30 Mayıs’ta ödüllendirilecek.

Yaklaşık 5 yıldır paraşütle atladığını dile getiren Rus paraşütçü Abdrey Niyforov, ilk defa geldiği İstanbul’u çok beğendiğini söyledi. Niyforov, hafif şekilde esen rüzgarın atlayışları küçük çapta olumsuz etkilediğini, bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Atlayışlara katılan Türk paraşütçü Hasan Ökmetepelioğlu da, “Bu etkinlik Türkiye’deki en önemli spor etkinliklerinden biri. Daha çok önem verilmeli. Bu spora olan ilgi giderek artıyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar