"Gökçek'in söylemleri Mahmudiye'de AK Parti'ye oy kaybettirdi"

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde yeniden yapılan seçimde belediye başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı İshak Gündoğan kazandı. MHP adayı Nuri Yılmaz’ın 1 Haziran seçimlerinden önce adaylıktan çekilmesinin, CHP ve MHP oylarının...

Google Haberlere Abone ol
"Gökçek'in söylemleri Mahmudiye'de AK Parti'ye oy kaybettirdi"

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde yeniden yapılan seçimde belediye başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı İshak Gündoğan kazandı. MHP adayı Nuri Yılmaz’ın 1 Haziran seçimlerinden önce adaylıktan çekilmesinin, CHP ve MHP oylarının AK Parti’ye karşı birleşmesine neden olduğu öne sürüldü. CHP adayı daha önce 7 oy farkla kazandığı seçimi 1 Haziran'da bin 253'e çıkarmayı başardı. Mahmudiye'deki kanat önderleri ve seçmenin görüşüne göre bu farkın en büyük nedeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ilçede verdiği mitingde kırıcı ve ayrıştırıcı söylemlerde bulunması. Gökçek'in halka, "Namusunuzu kurtarın" ve mitingde pankart açan şahısa hakaret ederek polise "yakalayın bunu" şeklindeki sözleri, seçmeni olumsuz etkiledi.

Mahmudiye'nin kanaat önderlerinden Ömer Kırnıç, özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Mahmudiye'de yaptığı mitingde ‘namusunuzu kurtarın’ sözünün halkın tepki çektiğini belirtti. Kırnıç, “30 Mart seçimlerinde halk CHP adayını seçti diye namussuz mu oldu? Bu söylem çok yanlış bir söylem oldu. Açıkçası bizim gururumuzu kırdı. Mitingde pankart açan vatandaşı polisler tarafından yakalattırması da hiç şık olmadı. İnsanlara tepeden bakması bizi yine incitti. Yani Gökçek'in Mahmudiye'ye gelmesi AK Parti'ye oy kazandırmaktan daha çok oy kaybettirdi.” ifadelerini kullandı.

Seçimlerde CHP adayının hakkının yendiği algısının vatandaşta var olduğunu ve iktidarın ve bakanların ilçeye gelerek bunu örtmeye çalıştığını savunan Kırnıç, “Mahmudiye Mahmudiye olalı bu kadar bakanı bir arada görmedi. Gelen bakanlar halka hep tepeden baktı. Zaten Mahmudiye halkının düşüncesi 30 Mart seçimlerinde CHP adayı İshak Gündoğan'a haksızlık yapıldığı yönündeydi. İktidar partisi zorla Mahmudiye'yi almak istedi. Halkta daima mazlumun yanında yer aldığı gibi bütün partiler CHP adayını destekledi. Bu haksızlığı önlemek için 1 Haziran'da CHP'ye hiç oy vermeyen de İshak Gündoğan'a oyunu verdi. Ayrıca, Başbakan'ın söylemeleri de halkı çok kutuplaştırıyor. Bunlar üst üste gelince halk haksızlığa kim uğrarsa unun yanında yer alıyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar