Gökçek'i protesto eden şahsın cezai ehliyeti yokmuş

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçim otobüsünde konuşma yaparken 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı döviz açması üzerine gözaltına alınan Mesut Özmen’in akıl sağlığının yerinde...

Google Haberlere Abone ol
Gökçek'i protesto eden şahsın cezai ehliyeti yokmuş

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçim otobüsünde konuşma yaparken 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı döviz açması üzerine gözaltına alınan Mesut Özmen’in akıl sağlığının yerinde olmadığı ortaya çıktı. Özmen’in gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemleri sırasında akıl sağlığının yerinde olmadığına dair doktor raporu olduğu ve şizofren rahatsızlığı bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Özmen, 5 saatlik gözaltıdan sonra serbest bırakıldı. Hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Özmen'in söz konusu rapordan dolayı cezai ehliyetinin olmadığı kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 1 Haziran'da seçimlerin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, dün partisince düzenlenen mitinge katıldı. Gökçek’in otobüs üzerinde konuşmasını yaptığı sırada, miting alanındaki vatandaşların arasında yer alan Mesut Özmen (24) 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı dövizi havaya kaldırdı. Bunun üzerine Gökçek, "Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi" diye bağırarak tepki gösterdi. Gökçek, sonrasında ise dövizi tutan ve işsiz olduğu öğrenilen Özmen’e miting alanındaki polisten, "Polis arkadaşım alır mısın. Ben bu adamdan şikayetçiyim." diyerek şahsın gözaltına alınması istedi.

Polis, Gökçek’in bu talebi üzerine dövizi açan Özmen’i gözaltına aldı ve ilçe emniyet müdürlüğüne götürdü. Ancak Özmen’in emniyetteki gözaltı işlemleri sırasında ilginç gelişmeler yaşandı. Özmen’in emniyetteki işlemleri sırasında akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığına dair doktor raporunun bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu rapor üzerine şizofren rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Özmen, 5 saatlik karakol macerasının ardından serbest bırakıldı. Hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Özmen’in söz konusu rapordan dolayı cezai ehliyetinin olmadığı kaydedildi.

Bu arada, CHP’nin kazandığı Mahmudiye seçimleri akıl sağlığı yerinde olmayan bir seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle AK Parti’nin itirazı üzerine YSK tarafından iptal edilmişti. 1 Haziran’da yeniden tekrarlanacak olan Mahmudiye seçimleri için AK Parti önceki gün miting düzenlemişti.

Mesut Özmen, telefonla yaptığı açıklamada, herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını söyledi. Özmen, Mahmudiye’ye şu ana kadar düzgün bir yatırımın yapılmadığını belirterek, “Özel idareden bir soğan paketleme tesisi yaptırdılar. Çalıştıramadılar, özel sektöre devrettiler. Sonra Mahmudiye’de yarış pisti yapılarak, at yarışlarının başlatılacağını yıllarca söylediler. Buradan da bir şey çıkmadı. Ben hiçbir partiye üye değilim. Protesto mu yaptım?” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar