Gökçek'ten Ankara Belediyesi operasyonu açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Belediyemizde tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gökçek'ten Ankara Belediyesi operasyonu açıklaması

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden operasyonlara dair ilk kez konuştu. Gökçek, "Belediyemizde tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek" mesajı verdi.

Gökçek'in açıklaması şöyle:

"Son dönem belediye başkanı seçildikten sonra görevde olan üst düzey personelin tamamını görevden aldım. Darbe teşebbüsü sonrası Büyükşehir’den 218, EGO'dan 24, ASKİ’iden 71, şirketlerden 59, ek dersli 20 kişi toplam 392 kişi açığa alındı. Açığa alınan personeller içişleri bakanlığına bildirildi ve Bakanlar Kurulu kararıyla işlemleri bitenlerin ilişiği kesildi.

En son bugün Ankara Başsavcılığı tarafından Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında ByLock kullanan 61 kişiyi savcılıkça gözaltına aldı. Gözaltına alınan 61 kişinin 23'ü açıkta veya ihraç edilmiş, 13 kişi ayrılmış, 3 emekli, 22 kişi ise alt düzey görevde.

Bu operasyon dolayısıyla savcılarımıza, emniyet güçlerimize ve FETÖ’yle mücadelede kararlı olan hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizde tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Yorumlar

MANTIKLI Ozman sende gidiciler arasındasın desene ? :)