Gökçek: Belediyenin o borcu Karayalçın’dan emanet aldık, 20 sene bitmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Allah’ın izni ile Melih Gökçek olarak bir farkım var. Ankara’da bilirler, bizim ağzımızdan söz çıkarsa Allah’ın izni ile yaparız. Yeter ki söz verelim. Birileri gelmiş büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Gökçek: Belediyenin o borcu Karayalçın’dan emanet aldık, 20 sene bitmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Allah’ın izni ile Melih Gökçek olarak bir farkım var. Ankara’da bilirler, bizim ağzımızdan söz çıkarsa Allah’ın izni ile yaparız. Yeter ki söz verelim. Birileri gelmiş büyükşehir belediyesi borç içerisinde demiş. Kardeşim biz o borcu Karayalçın’dan aldık, emanet 20 sene bitmez." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 30 Mart seçimleri iptal edilen Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde AK Parti tarafından düzenlenen seçim mitingine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimi AK Parti Eymir Belediye başkan adayı Çetin Mertoğlu’nun kazanması halinde Eymir’e yapacağı hizmetleri sıralayarak söz verdi. AK Parti Eymir Belediye başkan adayı Çetin Mertoğlu, mitingte yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta seçime gittiklerini ve seçimi 5 oy farkla aldıklarını belirterek, "Allah’ın huzurunda bu seçimi biz aldık. Ama YSK’nın kararıyla seçimimiz iptal edildi." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına, ikindi namazına denk geldiğini ve miting alanı yanındaki camide namaz kılanlardan helallik istedi ve kusura bakılmamasını isteyerek başladı. Siyasetçilerin zaman zaman gelip söz verip gittiklerini ama verdikleri sözleri de seçimden sonra unuttuklarını vurgulayan Gökçek, "Allah’ın izni ile Melih Gökçek olarak bir farkım var. Ankara’da bilirler, bizim ağzımızdan söz çıkarsa Allah’ın izni ile yaparız. Biliyorsunuz Ankara’da yaşayan Eymirlilerin nerdeyse 5 katı Ankara’da yaşıyor. Bizim ağzımızdan söz çıkarsa Allah’ın izniyle yaparız yeter ki söz verelim. Birileri gelmiş büyükşehir belediyesi borç içerisinde demiş. Kardeşim biz o borcu Karayalçın’dan aldık, emanet 20 sene bitmez. Sen gel Ankara’ya bak, Ankara’da bu kadar borç var da bu kadar hizmet nasıl yapılıyor. Eymir bizim bir mahallemiz bile değil, 2 bin seçmeni olan bir yer. Allah’ın izni ile biz buraları fazla değil, 3-4 ay içerisinde işini halleder Allah’a ısmarladık der gideriz. MHP’li kardeşlerim beni dinliyorlar, ben MHP’li kardeşlerimi severim. Bu işte kavgaya nizaya gerek yok. Eymirli hizmet alacak mı, almayacak mı? Hazır yakalamışsınız Melih’i alabildiğiniz kadar alın. Bulamazsınız bu fırsatı bir daha, söyleyeyim size. Başbakan dedi ki Melih 3 vilayette yapılacak seçimleri size veriyoruz. Eskişehir’de orada seçimleri bize emanet etti. İkinci Çankırı Şabanözü’de bize emanet etti. Üçüncüsü Eymir’i bize emanet etti. Şimdi ne yapacağız. Birincisi belediyenin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Buraya bir kültür evi, bir taziye evi yapacağız, etrafını da park bahçe olarak düzenleyeceğiz. Hanımlara fitnes salonu yapacağız. Çocuk parkı, yolların yapımı için parke taş, köylerimizin içme suyu yok onu tamamlayacağız. 6 mahalleye 6 takım forma eşofman, futbol topu verip, spor sahası yapacağız. İnşlallah seçimden sonra iki ay içerisinde bunları gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Eymir Kayakışla Mahallesi halkı ile hizmet için pazarlık yapan Gökçek, "Kayakışla’nın suyu akmıyormuş. 5 kilometre boru döşenecekmiş. Orada geçen dönem 140 oy çıkmış. 400 tane oy kullanan varmış, 140 tane oy çıkmış bu olmaz. Eğer bu seçimde 350 oy çıkarsa ben de söz veriyorum. Haziran ayının içinde borular döşenmeye başlayacak. Ama 400 oyun 350'sini istiyorum, sahip çıkın oylarınıza tamam mı. Sahip çıkın oylarınıza. Yarın saat 18.00’de müjdeli haberinizi bekliyorum. Hemen Çetin Mazbatasını alsın doğru Ankara’ya gelsin, hemen benim genel müdürlerimle daire başkanlarımla buluşturacağım, hemen ekipleri buraya göndereceğim. Hayırlı uğulu olsun." diye konuştu.

Öte yandan, Gökçe'in konuşması için Ankara'dan getirilen miting otobüsünün arıza yapması nedeniyle seçim otobüsünün çekici yardımı ile miting alanına getirilmesi dikkat çekti. AK Parti Eymir mitingine Başkan Gökçek’in yanı sıra milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

CİHAN

Yorumlar