Gökçe: Erzurum'da projeleri yatırıma dönüştürecek arazi bulunamıyor

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Genel Sekreteri Halim Gökçe, ortaklık kültürünün yaygınlaştığı şehirde, arsa problemi nedeniyle yeni ticari ortaklıkların kurulamadığını açıkladı. ERGİAD Genel Sekreteri Gökçe, dernek...

Google Haberlere Abone ol
Gökçe: Erzurum'da projeleri yatırıma dönüştürecek arazi bulunamıyor

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Genel Sekreteri Halim Gökçe, ortaklık kültürünün yaygınlaştığı şehirde, arsa problemi nedeniyle yeni ticari ortaklıkların kurulamadığını açıkladı.

ERGİAD Genel Sekreteri Gökçe, dernek binasında Erzurum'un sosyo-ekonomik sorunları üzerine basın toplantısı düzenledi. Gökçe, yüzölçümü bakımından Türkiye'nin 4 büyük şehri olan Erzurum'da yatırımcıların arsa bulamamasından şikayetçi oldu. Erzurum'da siyasetçilerin, iş dünyasının sıkça 'Bu şehirde ortaklık kültürü' yok sözlerinden yakındığını hatırlatan Gökçe,"Bu şehirde son yıllarda ticari ortaklık kültürü oluşmaya başladı. Bunun son örnekleri mobilyacılar sitesi, yedek parçacılar sitesi farklı meslek örgütlerinin bir araya gelerek sektörel AVM oluşturmak istemeleri." dedi.

Ortaklık kültürünün oluşmaya başladığı şehirde, yatırımcıların arazi sorunu yaşadığına dikkat çeken ERGİAD Genel Sekreteri,"Ortaklık ruhu var artık. Ancak yatırımcıları arsa bulmakta sıkıntı yaşıyor. Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük şehirlerinden birisi olan Erzurum'da ortaklık kültürü ile sektörel avm açmak isteyen iş adamları arsa bulamıyor. Bu şehirde yatırım için bir arsa beğendiğinizde ya Üniversiteye ya da belediyeye ait çıkıyor." diye konuştu.

BÜROKRASİ YATIRIMCININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRSIN

Şehir bürokrasisinin yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmasının önemli olduğuna dikkat çeken Gökçe, bunun için de bedeli karşılığında ucuz arsa arayışlarının karşılıksız kaldığını kaydetti. Erzurum'un sert ve soğuk bir iklime sahip olmasından dolayı AVM türü işletmelere büyük ihtiyaç duyduğunu anlatan Halim Gökçe, "Kapalı mekanlardaki sektörel kümelenmeler işletmelerin kira, ısınma gibi temel giderlerini aşağıya çektiği gibi çalışanların sağlıklarını korumaları adına da önemli bir yere sahip. Şehir bürokrasisi yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmak için çaba göstermeli. Özellikle arsa talebinde bulunan üretici ve yatırımcılara cazip mekanlarda yer tahsisine gitmeli. Erzurum'un bölgenin çekim ve cazibe merkezi olmasının temel ayaklarından birisi güçlü üretim ve imalat tesislerine sahip olmasından geçiyor." ifadelerini kullandı.

MOBİLYACILAR VE YEDEK PARÇACILAR SİTESİ ARSA BEKLİYOR

Projeleri tamamlanan ve çok sayıda Erzurumlu iş adamının ortaklık kültürü ile bir araya geldiği mobilyacılar sitesi ile oto yedek parçacılar ve tamircilerin sitelerinin arsa bulunamadığı için uygulamaya geçirilemediğini de sözlerine ekleyen Gökçe, "Projeleri tamamlanmış olan mobilyacılar AVM'si ile oto yedek parçacılar AVM'si ile tamirciler sitesi arsa bulunamadığı için uygulamaya sokulamıyor. Üretim ve istihdama katkı sağlayacak bu projelerin hayata geçirilmesiyle şehirde ekonomik canlılık yaşanacak. Çevre illerden Erzurum'a doğru ciddi bir ticari sirkülasyon yaşanacak. Ancak, arazi problemi nedeniyle hazırlanın bu projeler bir türlü uygulanamıyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar