Göğüs kemiği kesilmeden dikişsiz aort kapağı yerleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Google Haberlere Abone ol
Göğüs kemiği kesilmeden dikişsiz aort kapağı yerleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sarıgül ve ekibi tarafından, 81 yaşındaki hastaya Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle göğüs kemiği kesilmeden dikişsiz aort kapağı yerleştirdi.

    Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sarıgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve Konya’da ilk kez uygulanan bir yöntemle sürekli olarak yapılan bir ameliyatın değişik bir teknikle yapılmasını sağladıklarını söyledi.

    Prof. Dr. Sarıgül, ilk kez uyguladıkları yöntem hakkında şu bilgileri verdi: "Daha öncesinde, halk arasında 'iman tahtası' denilen kemiğin kırılıp kalbe ulaşılarak ana atardamar kapakçığının değiştirilmesi olarak bilinen ameliyatı, biz göğüs boşluğunun üçüncü aralığından girerek aort kapağını değiştirdik. Bu değişim sırasında kullandığımız kapak dikişsiz bir kapaktı ve böyle dikişsiz kapak kullanılarak göğüs boşluğundan girilerek uygulanan ilk hastamızdı. Hastamız 81 yaşında. Akciğer problemi olan, çeşitli organ yetmezliği problemi olan bir hastamızdı. Şu anda hastamız gayet iyi bir durumda. Bu ameliyatı bu hastaya uygulamamızdaki gayemiz, yaşı ve diğer ek problemlerden dolayı bu hastaya bu ameliyat yöntemini uyguladık. Hastanın bu süreç içinde toparlanması daha hızlı oldu. Kullandığımız bu teknik sayesinde sırt üstü yatması, yoğun bakımda uzun süre kalması ve hastanın hareket kısıtlılığı olmadı." CİHAN

Yorumlar